Första halvleken i den sista omgången i Svenska Futsalligan började ensidigt. Uddevalla höll spelet högt offensivt, tills Norrköping genom en frisparksvariant satte det första målet till publikens jubel. NFK började ta mer chanser för att hålla pressen på Uddevalla, en snabb kontring och kvittering var allt som krävdes för att Uddevalla skulle ta kontroll över matchen igen. Flera chanser som räddades vid mållinjen, men trots flera räddningar bjöd gästande Uddevalla på totalt tre obesvarade mål innan halvtidssignalen ljöd.

– Vi har satt oss själva i den här positionen långt innan den här matchen. Just nu kan jag inte sätta fingret exakt på vad som vi hade behövt göra bättre för att vinna fler matcher. Men vi får ju rannsaka oss själva och komma tillbaka klokare nästa säsong, sa Johan Roxström.

Den andra halvleken skulle bli något annorlunda, ett tidigt mål från gästerna. Chanser skapades för NFK men ingen utdelning. Frustrationen från hemmalaget fick dock utdelning i form av en reducering. Kämparglöden tändes igen, med flygande målvakt satte NFK pressen på Uddevalla och minskade avståndet med ännu ett reduceringsmål. Närmare vinst än så blev det inte då slutsignalen ljöd och Uddevallas bänk utbrast i total extas över det tredje SM-guldet i rad. För NFK räckte inte poängen för att hålla sig kvar i ligan.

– Det är bara att gratulera dem egentligen. De har gjort en strålande säsong och visar igen varför de är Sveriges bästa futsallag. Vi har lite att gå igenom när det kommer till förbättring, men det är inget man tänker på just nu. Just nu är det bara surt, sa Esat Jashari.

Mål, NFK: Esat Jashari, Sanel Hamzic och Kutshi Moilo.