– Jag kan inte skjuta och jag kan inte åka skridskor. Jag kanske borde testat bandy i en lite lättare miljö, ler ÖM-sportens testpilot Rebecca Candevi efter träningspasset på XL bygg arenas stora is.

Öst medias testserie i den östgötska idrottens värld pågår i MVT-land och Correnland. Videoinslagen kan ses på Öst medias sajter och startade i fjol med fyra avsnitt där vi testade klättring, vattenpolo, ishockeymålvakt och skridsko från insidan.

2019 startade på samma anläggning där 2018 slutade, det vill säga Motala isstadion. Från Maifs skrinnare till IFK:s bandylag.

Artikelbild

| Testträning. Niklas Ögren, Eric Lisell och Erik Ivarsson från IFK Motalas elitserielag flankerar ÖM-sportens testpilot Rebecca Candevi. IFK hade öppen träning och reportern passade på att testa en ny sport.

– Det har varit roligt och väldigt välkomnande. Det här känns som ett väldigt klassiskt klubblag, säger Rebecca Candevi efter besöket hos IFK.

Testpiloten erbjöds först slipning av skridskor av IFK:s slipare Krister Berger och Lars Forsberg och sedan både råd, tips och hjälp med påklädning och utrustning av tränaren Mattias Sjöholm.

På isen var det sedan först smålagsspel, sedan en skottövning, sedan matchspel på stor plan och så straffläggning på det.

Rebecca Candevi är överraskad av vissa saker sedan hon upplevt bandy på is.

– Jag trodde det skulle vara mer som fotboll, men i bandy är det stor skillnad i taktiken, säger hon.

Nåt annat som förvånar dig?

– Ja, att det är en sån materialsport. Som allt annat. Det är skydd, hjälmar och skridskor och allt möjligt att hålla ordning på.

Rebecca Candevi noterade att de sponsorer som var inbjudna till träningen också var väldigt duktiga. Ibland var det svårt att skilja på A-lagsspelare och inbjudna.

– Många var bra, och jag gillar inte att vara dålig, säger Rebecca och skrattar.

Var ska testpatrullen vidare härnäst? Välkomna med förslag på idrotter att testa.