Det är lätt att glömma bort att det var första allsvenska 90 minuterna för Filip Dagerstål som var så rutinerad och klok som han visat under hela försäsongen. Enda målet bakåt kom när bollen for otagbart över hans huvud innan Robert Åhman Perssons stenhårda nick.

– Det känns sådär. Det är okej med en poäng. Det kändes inte som att de hade så mycket boll ändå i andra, sa Filip som såg ut att ha hundra allsvenska matcher från start som mittback istället för en.

Rutinerad såg också debutanten Tesfaldet Tekie ut när han helt oväntat fick kliva in istället för fotskadade Nicklas Bärkroth.

Artikelbild

Han stod för två briljanta framspelningar och en egen målchans under sina första 20 allsvenska minuter.

Det kunde ha resulterat i två mål för IFK.

– Jag hade inte räknat med att hoppa in och få spela en timme, men jag fick spela mot AIK senast så det var inte så nervöst. Det var det på Friends, sa 17-åringen.

Den tekniske mittfältaren kom från Gunnilse för två säsonger sedan för att ta en plats i Sylvia, men det blev en misslyckad säsong på grund av skador. Inte blev det bättre på försäsongen i fjol då han skadade knäet i en träningsmatch på Nya Parken. Det sådde tvivel hos talangen.

Artikelbild

– Jag fick bakslag efter bakslag så det var jobbigt förra året. Målet för i år är att hålla mig skadefri, sa Tesfaldet.

Att hamna i talangfabriken IFK har inspirerat.

Artikelbild

– När jag ser Filip Dagerstål och Linus Wahlqvist i startelvan så tänker man att de har varit där jag är. Så det är bara att jobba hårt. Man vet att man får chansen och då är det bara att ta den.