Ikväll kommer superettalaget Degerfors till Nya Parken. IFK som mötte Elfsborg i tisdags väljer att matcha de spelare som blev utan speltid mot den allsvenska konkurrenten.

- Vi bytte bara en spelare då, hade det varit en riktig match hade vi gjort fler byten. I den fasen vi är i är det bättre att alla får ordentlig matchtid och en rejäl genomkörare så vi slipper skador inför lägret, säger Janne Andersson.

Är van vid 4-3-3
IFK-tränaren ser det också som en fördel när nya spelsystemet ska sätta sig i gruppen.

Artikelbild

En som är van vid nya 4-3-3 är Armin Tankovic.

- Stefan Hellberg körde en liknande uppställning när vi spelade i Sylvia 2008, säger Armin Tankovic.

För honom är kvällens match slutpunkten på en lång och trög period sedan han skadade sig i ljumsken mot Ljungskile.

- Det har varit en jäkla lång tid. Lite har jag tvivlat men jag hoppas att den här matchen kan ge mig en extra push. Allt är inte riktigt på topp ännu, men jag tränar extra styrka vid sidan av. Ge mig två, tre matcher så ska det nog sitta, säger Armin som spelar från start som defensiv mittfältare.

Artikelbild

Han skulle ha varit återställd cirka sex veckor efter operationen, det tog 13-14.

- Det var någon nerv i ljumsken som krånglat. Nu är jag van vid smärtan så det ska inte vara några problem.

"Jag är skitglad"
Med på bän ken finns Armins kusin Muamer "Mujo" Tankovic som flera italienska och engelska storklubbar jagar för ett kontrakt som ungdomsproffs. Kanske kommer de spela tillsammans för första gången.

- Ska han vara med? Vad kul. Jag är skitglad att han lyckats ta steget. Han är ung, bara 16 år och riktigt bra. Det är bara en tidsfråga innan han slår igenom. Efter vad jag fått höra är han ett par klasser bättre än vad jag var vid hans ålder.

Artikelbild

Det blir ett ungt IFK mot Degerfors som vunnit över Hammarby men förlorat mot Skövde, Åtvidaberg och Gefle på försäsongen.

- Nu har de tappat ett par av sina bästa spelare till den här säsongen. Men Degerfors är ett duktigt och spelande lag. Det har nog inte förändrats, säger Armin som äntligen gör comeback.