LÄS MER: Linköpingsspelare i Finnkampen

Både backen Hovlund och forwarden Palmén har representerat Sverige tidigare, den sistnämnde så sent som i VM i december då det blev finalförlust mot Finland.

Nu ges 25-åringen förnyat förtroende, och han får dessutom sällskap av Libk-kollegan Oskar Hovlund, 20. Den unge backen fick chansen i landslagströjan redan i fjol, och nu är han alltså tillbaka.

Noterbart i övrigt är att förbundskapten Mikael Hill ger fem debutanter chansen i Finnkampen; Omar Aldeeb (IBF Falun), Linus Holmgren (IBK Dalen), Oskar Malmgren (Mullsjö AIS), Emil Nilsen (Jönköpings IK) och Otto Weidman (Jönköpings IK).

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp mach. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland, säger Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Finnkampen går av stapeln den 2 februari i finska Esbo, och blir alltså en repris på VM-finalen.

– Vi kommer inte hinna ändra jättemycket spelmässigt. Vi var inte jättenöjda med vår prestation i finalen senast, samtidigt som vi vet att vi gör bra saker när vi spelar som vi ska. Det handlar om att förbättra det som inte höll måttet senast och få in lite nya killar i vårt sätt att tänka, säger Hill.