De två spelarna som inte kommer att få vara med i slutfasen av seriespelet är Ermin Kojic och Shaban Jusufi.

– De har inte ställt upp tillräckligt och gjort jobbet. Om man varken vill eller orkar göra jobbet som krävs så är det bättre att inte vara kvar. Till slut var beslutet ömsesidigt, säger Simon Dogan.

– Även om vi inte har världens bredaste trupp, så är det viktigt att alla vill vara med på samma premisser. Vi behöver en trupp i harmoni där alla jobbar för varandra – då har vi störst chanser att reda upp situationen vi har hamnat i, säger Dogan.

Sägas ska göras att ingen av Kojic och Jusufi hade någon vital roll i Sleipner, snarare tvärtom. Kojic står bokförd för tre matcher i år och Jusufi hann inte ens bli en officiell Sleipner-spelare.

Sleipner ligger för stunden på kvalplats för att hänga kvar i tvåan. Upp till säker mark skiljer det fyra poäng. Till direktnedflyttning är det en ynka poäng.

I nästkommande match väntar en svår motståndare i form av serietvåan IFK Haninge.

– Vi har alla möjligheter att göra något bra där. Vi störde Newroz, vi har stört Enskede och Sylvia. Nu har vi några spelare borta med skador och avstängning, så vi får laborera lite. Men vi ska jobba för varandra och ta ut oss fullt ut i varje match, säger Simon Dogan.

Shaban Jusufi säger så här om varför han lämnar Sleipner:

– Jag har bra kontakt med Igor (Duvnjak, sportansvarig i Sleipner) och har haft ett bra samarbete med Sleipner med att ta dit spelare. Från början var inte tanken att jag skulle spela alls, och det funkar inte tidsmässigt med jobbet. Jag kan inte träna tillräckligt mycket, säger Shaban.

– Och så börjar futsal-säsongen snart där jag spelar för Norrköping. Där kommer jag lägga mycket fokus.

Ermin Kojic rådgivare, Wilson Boiardt, hälsar att de återkommer med en kommentar under torsdagen.