Det har varit en tunn trupp som tränat ihop sig inför omstarten i SSL för Libk:s herrar.

– Vi har haft tre spelare i väg med A–landslaget och tre spelare med U19-landslaget. Samtidigt har det varit mycket sjukdomar. Det är klart att vi har varit få på träningarna och har fokuserat mer på den fysiska delen med kondition och styrka. Det har blivit lite mindre innebandy än vanligt, säger Libk:s tränare Johan Astbrant.

På grund av att Swedish Open i squash spelas i Sporthallen har inte laget kunnat träna på som vanligt.

– Vi hade fokus inför den här veckan på att klara av att anpassa oss inför saker vi inte kan påverka, säger Astbrant och fortsätter:

– Vi tycker det är en hallbrist i denna stad medan kommunpolitikerna inte tycker det. Om det gäller ishockey eller squash eller vad det nu är för sporter som kommunen vill satsa på så fungerar det – medan vi andra idrotter kommer i andrahand. Därför får inte vi en optimal uppladdning inför matchen mot Dalen. Sammanlagt har vi minskat vår innebandytid med 50 procent – vilket är mycket för oss. Det finns inga hallar här och då måste vi åka till Norrköping för att träna... vilket inte är optimalt. Men tydligen vill inte politikerna hjälpa oss, säger Astbrant.

Är det här något som diskuteras mellan er och kommunen?

– Den här diskussionen har varat sen jag kom till klubben för åtta år sedan, och den har förmodligen pågått längre än så. Kollar man på de flesta lagen i SSL har de en ny arena, istället för en nedgången Sporthall. Med en bra arena lockar man spetsspelare till klubben och det lockar även publik då man kan göra ett större arrangemang kring matcherna. Men vi har inte de fastigheterna för att kunna göra sådana saker.

Vad behöver ni fokusera på mot Dalen och matcherna framöver?

– Vi har sju matcher kvar av serien och möter lag som har extremt mycket att spela för. Antingen slåss de för slutspel, för att hålla sig kvar eller om att vinna serien. Varje match för dessa lag är som en VM-final. De kommer att slåss för varenda situation. Vi får inte åka dit och göra något halvdant. Det kommer bli jättetufft.