Djurgården har sålt ut varenda match under sin framgångsrika slutspelsvår.

8 094 åskådare har fyllt Hovet under de fem första slutspelsmatcherna och i senaste hemmamatchen, den sjätte SM-semifinalen mot Färjestad, flyttade laget in i Globen.

Det blev fullt där också, 13 850 åskådare. Nästan 6 000 fler än vad Hovet kan husera.

Tisdagens final, den första i Stockholm på nio år, förväntas också bli utsåld.

Flyttar tillbaka

Sedan får Djurgården snällt maka på sig och flytta tillbaka till Hovet. På lördag är Globen upptaget av SM-finaler i innebandy och vid en eventuell sjätte final, nästa torsdag, är det Svenska ishockeyförbundet som konkurrerar ut klubben.

Tre Kronor möter Ryssland i VM-genrepet Carlson Hockey Games den 1 maj och en ny is, med SHL:s och Djurgårdens reklam, hinner inte bli iordningställd till dagen efter.

Vi är vana, det är så Stockholmshockeyn ser ut. Jag är inte bitter utan man får i stället se det som en uppsida när möjligheten finns att spela i Globen, säger Silfverstrand.

Stort intresse

Hur mycket extrapengar Djurgården går miste om kan hon inte säga.

Jag har inte fått sammanställningen från vår senaste match där. Det är extrapengar, men det kostar också mer att spela i Globen, säger Silfverstrand.

Däremot beklagar hon att flytten tillbaka till Hovet ger färre möjligheten att se laget.

Det är nio år sedan vi var i final senast och när vi väl är här och ser vilket stort intresse det är så hade det varit kul att ge fler djurgårdare möjligheten att se oss.