Tillsammans med föraren Pontus Åhman från Uppsala har 27-årige Johan Johansson fått chansen att tävla i Tyskland. Första deltävlingen i Opel Adam Cup körs nästa helg.

– Totalt ska sju deltävlingar avgöras i Tyskland, en av dessa är tyska VM-rallyt. Riktigt kul, säger Johan som tävlar för SMK Valdemarsvik.

Johan och Pontus vann sin klass i den första SM-deltävlingen för några veckor sen. I och med den nya tyska satsningen väljer de samtidigt att avbryta SM-tävlandet här hemma.

– Möjligen åker vi SM-finalen eftersom det är hemmatävling för Pontus, men annars hoppar vi på det här tåget istället. Det blir bara asfaltstävlingar vilket är nytt för oss. Vi har aldrig tävlat på asfalt tidigare. Det här blir en utmaning som även lär öppna fler dörrar framöver. Även om det inte skulle gå jättebra blir det en värdefull erfarenhet, säger Johan.

De blir en av fyra bilar i teamet Audex Motorsport. Konkurrensen blir tuff och Johan är osäker på vad de kan förvänta sig på de tyska vägarna.

– Vi har inga större mål, men jag tror det kommer gå bra. Vi är med mest för att skaffa oss erfarenhet, allt annat blir bonus, säger Johan.