Sjömarkens IF från Borås var på pappret en lätt match – så blev det också.

När IFK Norrköpings damer gästades av jumbon i Division 1 mellersta Götaland ledde man från början till slut och vann med hela 6–0. Mycket tack vare flera tidiga mål som gav en 3-0-ledning redan efter dryga kvarten.

– Äntligen spelar vi bra från start. Vi kommer ut helt rätt, flyttar boll och tar rätt löpningar. Det är då vi får de tidiga målen, sa Ebba Sjögren som själv stod för två av de tre första IFK-målen.

Artikelbild

| Ebba Sjögren gjorde två mål i IFK Norrköpings 6-0-seger mot Sjömarken.

Hur kändes det för egen del?

– Ganska bra. Det var lite ovant att spela forward men det gick bättre och bättre. Skönt att få göra mål mot Sjömarken igen.

Sjögren som fick upptakten av säsongen lite störd av en armskada stod för en lovande insats. Den unge IFK-talangen gläds nu åt lite välbehövlig ledighet och har inget emot att göra det som ny tabelletta.

– Fantastiskt. Verkligen underbart att äntligen vara serieledare, tyckte hon.

Artikelbild

IFK har haft en bra vår och har, framför allt på slutet, imponerat rejält med bland annat fyra raka segrar senaste månaden.

– Tjejerna har gjort det jättebra och tagit kliv hela tiden. Framför allt har vi några fina träffar rent prestationsmässigt senaste tiden som vi är särskilt nöjda med, sa tränaren Anna Eriksson efter slutsignalen på Östgötaporten.

Artikelbild

Ni tar sommarlov som serieledare, hur känns det?

– Oerhört roligt. Det var inte vad vi hade i åtanke när vi startade serien i våras. Men vi fortsätter att ta match för match och det tror jag kommer gå bra även i höst.

Hur lägger ni upp det under ledigheten?

– Vi tar tio dagars vila innan tjejerna går på sina individuella träningsprogram. Personligen ska det bli skönt med lite tid från fotbollen. Men jag kommer säkert sakna tjejerna redan på måndag, skrattade Eriksson.

Ebba Sjögren som i och med sina två mål i matchen klev upp på totalt fyra gjorda mål ser ljust på hösten som kommer.

– Vi hade väl inte trott att vi skulle ha en serieledning efter halva säsongen. Men nu är vi det och då är det ju bara att köra på. Det väldigt bra gjort av oss med tanke på det unga lag vi har, sa Sjögren.

Nästa IFK-match är knappa månaden bort. Den 3 augusti möter de vitblå Vimmerby på bortaplan.

Målskyttar, IFK: Ebba Sjögren 2, Alva Selerud, Maja Lundman, Wilma Thörnkvist och Ronja Karlsson Törnborg