Läs mer: Nej och kritiskt läge för Dolphins.

Läs mer: Hela Dolphins styrelse avgår.

Läs mer: Planen: Så ska de städa undan krisen.

Artikelbild

| Klubbens ungdomssida var dominerande av de 106 röstberättigade medlemmarna.

Läs mer: "Ingen har frågat oss någonting".

När försäljningen inte blev av ställde klev den tidigare Dolphinsstyrelsen av. På den snabba andra extra stämman som hölls inne i Stadium Arena när den nya interimsstyrelsen hölls, var det egentligen bara två frågor som ställde till för mötesordförande Håkan Vestergaard och sekreteraren Rebecca Vågerud.

Hur valberedningen skulle utses för att följa sina egna stadgar?

Om mandaten på tidigare ordförande Mattias Ottosson, samt styrelseledamoten Claes Egnell fortfarande gällde?

Båda tillhörde den styrelse som klivit av, då de inte fick igenom försäljningen av Stadium Arena. Nu fanns de med som förslag på den nya interimsstyrelsen som ska fungera och verka fram till den ordinarie årsstämman i oktober.

På vilket mandat?

Men efter att de muntligt sagt att de klivit av, blev de åter valbara.

Kvällens mest laddade fråga. Speciellt i Mattias Ottossons fall då det gick till öppen votering. Men majoriteten från ungdomssidan stod upp för sin tidigare ordförande som blev ny ledamot.

David Bergström som uttalat vilka kompetenser han ville ha i sin interimsstyrelse, var klar med hur han vill agera för framtiden när samtliga ledmöter klubbats av de 106 medlemmar som var röstberättigade.

– Vi behöver se över alla delar. Klart att folk utifrån är nyfikna på vad som händer i klubben, givetvis. Det har ändå varit en bra respons och att det är föreningsdemokratin som vinner idag. Men samtidigt har vi ett stort ansvar fram till årsmötet att se hur det verkligen ser ut. Samt att säkerställa likviditeten och elitlagen.

Det är en viktig period för elitlagen nu, vad gäller för dem?

– Det viktiga är att vi utifrån den här frågan om att sälja arenan eller inte, så kommer vi från ett läge som är ansatt. Oavsett om vi tittar på det sportsliga, så behöver vi göra en förändring. Budget i balans, jobba med mer långsiktighet och få ordning på ekonomin. Interimsstyrelsen är fram till årsstämman som är i oktober. Under den här perioden borde vi kunna hitta vad som är nästa steg.

– Vi kan inte tävla som vi gjort den senaste tiden. Men på sikt så vill vi bli bäst igen, men det är lite längre perspektiv på det, sa Bergström.

Coach Adnan Chuk var lågmäld efter den extra stämmans val av den nya interimsstyrelsen.

– Jag har fyra år kvar. Det gäller att sätta sig och se vilka förutsättningar vi får. Jag är proffs, det gäller bara att fortsätta och jobba, göra det bästa av det.

Har du fått några förfrågningar utifrån?

– Det har jag fått två år i rad och det finns fortfarande. Jag är jätteglad och stolt att folk ringer och frågar, men jag har som sagt fyra år kvar på kontraktet.

Extrastämman ville först utse endast en valberedare, men då reste sig Hans Bjurbäck många år i Dolphins styrelse och påpekade klubbens stadgar.

Efter en kort paus i extrastämman, fick hans begäran gehör vilket gjorde att valberedningen fick fyra ledamöter. Två herrar, två damer.

Eller som han själv sa.

– Några stadgar måste vi väl ändå följa. I alla fall våra egna?