Under lördagen avgjordes för andra året i rad Action Run i Norrköping. En tävling där deltagarna ska springa och överlista 35 fysiskt krävande hinder. I Strömparken, precis likt föregående år, ligger ett av de tuffaste partierna på den åtta kilometer långa sträckan.

Då ett vattenhinder inleder sträckan med både så kallade monkey bars och den mytomspunna rampen så är just rampen extra svår.

Till och med för en rampexpert som Johan Sjölin, Västerås.

Artikelbild

| Vann ändå. Sebastian Engfors Nyqvist missade på armgången och straffades med armhävningar och upphopp. Likväl sprang han först in mål.

– Jag kan göra den baklänges egentligen. Jag har aldrig missat en ramp förut i mitt liv. Det är ju det jag är bäst på men idag var jag så fruktansvärt trött när jag kom dit. Det var nog en kombination av trötthet och att det var halt, säger actionrunveteranen, som till slut klarade att ta sig upp för den branta rampen på tredje och sista försöket.

Väl i mål hade han klarat alla hinder och tagit en tredjeplats bakom segrande Sebastian Engfors Nyqvist från Borås.

Vad är speciellt med Action Run jämtemot andra hindertävlingar?

– Action Run är min favorit. Med rampen och alla klätterhinder som jag gillar. När man får hänga och klänga som ett litet barn. Det är grymt roligt, säger Johan.

Artikelbild

| Mattias Wijkmark från Katrineholm tyckte monkey bar var det svåraste hindret.

För hemmasonen Martin Ericsson var det blott andra tävlingen efter att ha varit med för första gången förra året. Även om en blöt och hal ramp blev ett allt för stort hinder så kom han i mål på klart bästa tid av de utanför elitklassen.

– Jag har alltid tyckt om att löpa och har varit smidig över hinder. Jag är rätt så liten också, säger Martin, som hittade till hinderbanelöpningen genom att ha sett det på sociala medier.

Artikelbild

| Martin Ericsson från Norrköping var snabbast utanför elitklassen.

Vad ska man träna på för att bli bra i det här?

– Det är mer löpning än vad man kan tro. Sen ska man aldrig ge upp. Aldrig stanna, aldrig gå, utan alltid kubba på även om det går väldigt sakta.

Artikelbild

| Johan Sjölin tycker extra mycket om klättermomenten.

Hur återhämtar man sig efter detta?

– God mat, säger Martin med ett leende.