Dolphins dams första riktiga träning med alla spelare på plats.

Nu ska nya coachen Jurgita Kausaite forma truppen av de namn hon tror på.

Fem spelare kvar från den tidigare truppen, resten är nyförvärv.

Artikelbild

| Geraldine McCorkell.

Mest långväga ifrån är Geraldine McCorkell som landade för fyra dagar sedan från Melbourne Australien samt Shaylen "Shay" Burnett som brottas med tidsomställningen från hemmet i North Carolina, USA.

– Vi är lika gamla, 22 år. När jag blev klar för Dolphins såg jag att hon (Geraldine) skulle hit. Så vi blev vänner på Instagram. Dessutom spelade hon collegebasket i USA för Idaho så det var verkligen coolt, berättar spontana och glada "Shay".

I Elon University var hon spelfördelaren med det stora registret. I sin ganska korta basketkropp finns ett stort spel och register. Hon är den enda tjejen från sitt lag som fortsätter spela professionell basket utomlands efter collegeåren, där hon gjort avtryck.

– Nu är jag borta från familjen för första gången. Mitt college låg bara 45 minuter från hemmet. Så det här kommer bli en ny erfarenhet och jag ser verkligen fram emot det, säger "Shay".

Artikelbild

| Shaylen Burnett.

En av få utlandsresor var i somras och turneringen The International University Sports America Games för USA.

– Vi vann fyra raka matcher för laget. Så nu har jag en guldmedalj hemma. Det känns ganska häftigt.

Shaylen är mellansyskonet från en basketfamilj där föräldrarna bär samma namn.

– Mamma heter Tracy Linette Burnett, pappa Tracy Burnett, mina syskon heter Calen och Jalen Burnette, säger Shaylen. – Vi är verkligen tajt familj, det brukar vara mycket släkt på matcherna. Hela familjen ska komma hit i mars, berättar den spelintelligenta amerikanskan.

Tongivande i sitt collegelag var också Geraldine McCorkell efter fyra år iväg från Australien för collegespel i University of Idaho. Längd och skott gör att hon kompletterar "Shay" bra och dessutom kan australiensiskan bli en back-up till Sofia Pelander.

– Hon är grymt bra. Jag är mer en fyra, Sofia en spelare som är mer bekväm inside. Jag är inte den längsta men jag hoppas kunna kompensera med det jag kan, säger Geraldine.

Bra skott från trepoängslinjen, och duktig returtagare gjorde henne till en lag- och poängspelare under collegeåren.

Med en examen inom straffrätt för familjejuridik i ryggraden ska hon förlänga basketkarriären i Dolphins.

– Nytt lag, ny coach och jag var intresserad av att komma till en ny miljö. Jag har hört att herrlaget varit riktigt bra förra säsongen.

– Jag har bara tränat två pass, jag hoppas få en betydande roll för att hjälpa laget men det är lite tidigt att säga. Jag har haft två träningar här så jag vet inget om mitt nya lags spel. Jag är nöjd med den roll jag får tilldelad och om den kan hjälpa vår grupp, säger 22-åringen ödmjukt.

Mellan college och Dolphins har Geraldine varit hemma i Australien för spel i vinterligan.

– Det var kul att spela med barndomskompisarna igen. Vi kom till slutspel, men inte till finalen. Vi var ett mycket ungt lag, förklarar hon.

Lina Jerrhage gör comeback i Dolphins efter spel i Australien.

– Våra lag mötte varandra, men jag var i USA då. Det var ett lite häftigt sammanträffande. Jag har inte hunnit prata något längre med henne, men jag hoppas kunna göra det senare.

Tid finns, en hel säsong, för Dolphins internationellt erfarna trupp.