UN Womens globala kampanj HeforShe vill engagera alla i jämställdhetsfrågan, och stoppa all form av våld och diskrimering. Konceptet drog igång 2014 och har sedan dess fått stor spridning.

Nu även till Ica Maxi Arena i Norrköping.

Vargarna blir världsunika i speedwayvärlden genom det här ställningstagandet, som klubben lanserar lagom till Den internationella kvinnodagen den 8 mars,

I pressmeddelandet som har skickats ut betonar klubben också den familjära stämningen och tryggheten runt hemmaovalen.

– Speedway är en idrott där tjejer och killar tävlar på exakt samma villkor och då värdegrunden redan finns med i vårt arbete så ville vi befästa det och visa att vi är en klubb som tar samhällsansvar. Vi tog kontakten med UN Women nationell kommitté Sverige redan förra sommaren med en önskan om att vara med i arbetet, säger Vargarnas ordförande Anders Carlberg i pressutskicket.

Vargarnas styrelse består till två tredjedelar av kvinnor. Thina Johansson var tidigare ordförande och sedan flera år tillbaka är hennes dotter Whilma sportchef.

Under våren kommer både A-lagsförare, ungdomsförare och övriga runt klubben ges möjlighet att genomgå utbildning i HeforShe och kampanjens värdegrunder.

– Det känns som en naturlig och självklar del i vår utveckling, säger Whilma Johansson.

18-årige föraren Henrik Bergström instämmer:

– Sedan mitt lag tog ställning så vill jag göra mer. Jag pratar med vänner och i skolan hur vi ska behandla varandra och att våld och diskriminering av tjejer inte är ok, säger han.