Det var inte mycket som stämde i måndagens förlustmatch mot Elit Vetlanda. Lagåkningen var sisådär i ett par av heaten och flera förare kom rejält på efterkälken.

Ett dygn senare såg det helt annorlunda ut på Ica Maxi Arena. Då hade Vargarna haft en extra dag tillsammans i stan, snackat ihop sig och fått en avkopplande rundtur.

Det gav tydligen susen.

Artikelbild

| Semesterspeedway Maxi arena vargarna speedway

– Vi snackade om lagkänslan och att vi måste jobba tillsammans med spåren på banan. Det var mycket bättre i dag, konstaterade polacken Adrian Miedzinski efter hyllningarna och blomsterceremonin.

Det stod 3–3 efter första heatet men sen drog Vargarna bara ifrån. Alla förare bidrog verkligen till segern som var i hamn redan efter det elfte heatet.

Tittar man på siffrorna, 60–30, var Vargarna dubbelt så bra. Det var ungefär så det kändes också.

– Vi ville vinna stort med tanke på bonusen. Eskilstuna är starka hemma, sa Miedzinski som själv bidrog med grym körning och 15 friska poäng.

Artikelbild

Är 60–30 tillräckligt stort?

– Vi får se. Vi måste fortsätta att koncentrera oss, sa han.

Artikelbild

Den här svängen hade han fått med sig flickvännen Marcelina från Polen. Hon kramade om honom i depån och såg ut att trivas efter matchen.

– Det är första gången hon är med hit. Vi gick en del och tittade på stan i dag och hon tyckte det var fint här, sa Miedzinski.

Ricky Kling har varit i Norrköping förut, men frågan är om han har tagit lika många poäng här någon gång. Det blev elva poäng från reservplats och det var självklart en stor bidragande orsak till de stora siffrorna.

– Jag vet inte om det är personbästa i elitserien. Det kan ha varit mer när jag körde i Gislaved 2008, funderade han i depån.

Artikelbild

Det var definitivt bättre än dagen innan i alla fall, då det blev noll på två heat. Från ordinarie plats, men ändå.

– Jag vet inte vad jag höll på med då. Jag åkte mest och tittade på bakhjulet framför i stället för att hitta ett eget spår.

Mot Smederna hittade han egna spår i stället. Det var riktigt offensiv körning mellan varven och tillsammans med Billy Forsberg vann han reservmatchen med 16–4.

– I dag gick det skitbra, haha.

Artikelbild

Kling pratade också om lagträffen och snacket för att få igång en bättre sammanhållning.

– Vi har haft det struligt och åkt utan självförtroende, då är det perfekt med en sån här brakvinst. Men det är inte svårt att ha bra lagkänsla när man vinner. Nu är det leenden och tjo och tjim i omklädningsrummet. De här poängen är bra för bonusen men vi går för att vinna där också.

Artikelbild

60–30 lär väl räcka rätt bra?

– Man ska aldrig säga aldrig, men vi har satt oss i en bra situation. Det var skönt att vinna, sa Ricky Kling.

Artikelbild

Skönare än att förlora, kan man anta. Den här veckan fick man prova på både och.