VIP kastade in danske superlöftet Mads Hansen, 20-årige Europamästaren i U19, i stället för Jonas Davidsson i Norrköping.

Å andra sidan – laget var kraftigt decimerat när stjärnan Linus Sundström och Joel Larsson inte kom till start.

Med enbart fem bortaförare (och inte fullt manskap i varje heat) blev det inte mycket till motstånd för Vargarna, ungefär som i hemmapremiären mot Valsarna.

Artikelbild

| Oscar Holstensson fick köra ärevarv med flaggan.

Daniel Davidsson visade att han behärskade hemmabanan och körde om Mads Hansen precis före mållinjen i det fjärde heatet. Med siffrorna 18–6 i ryggen kunde Vargarna mer eller mer defilera i mål till slutresultatet 66–23.

Det var parodi på hög nivå i det åttonde heatet när enda VIP-föraren, Jonathan Grahn, inte ens kom ut på banan innan tvåminuterklockan hade tickat ner.

Spännande? Publikvänligt? Nja.

Det här var å andra sidan en lagom hemmadebut för Oscar Holstensson. Hemmasonen körde in åtta poäng från sin reservplats i den första allsvenska starten på Ica Maxi Arena.

Artikelbild

| Oscar Holstensson.

– Jag är riktigt nöjd. Roligt att få ta lite poäng också och få vara med i ett vinnande lag, sa Oscar som nollade i den riktiga debuten borta mot Griparna när Vargarna kryssade.

Åtta poäng är väl nästan mer än vad du kunde hoppas på?

Artikelbild

| Viktor Bergström och Oscar Holstensson (till vänster) inledde med en 5-1:a i första reservheatet.

– Allt för mig är bara en bonus. Det är första året i allsvenskan. Jag kör på och försöker ta mig runt på ett bra och säkert sätt. Poängen är bara plus och i dag blev det många plus så det är jag jävligt nöjd över.

Oscar fyller 18 senare i år och försöker nu etablera sig som senior bland de stora pojkarna.

Artikelbild

| 5–1:a på gång genom Mathias Thörnblom och Joel Andersson.

– Det här blir mitt andra år på 500. Sen har jag även kört 250 och 80 så det är några år, berättade Norrköpingskillen om sin speedwayskolning.

Hur är det att försöka hävda sig i allsvenskan då?

Artikelbild

| Mathias Thörnblom tog full pott.

– Det är tufft. Det är bra motstånd hela tiden. Man får ta heat för heat och göra sitt bästa hela tiden. Det går aldrig att lata sig.

Matchen då, inte så jämn direkt?

Artikelbild

| Kim Nilsson.

– Nej, nej.

Är det tråkigt när det blir så här?

Artikelbild

| Daniel Davidsson.

– Det är ju alltid kul med lite spänning, som i Nyköping när det var jämt hela matchen. Men ibland måste man ha turen på sin sida och få köra en sån här match också. Det är kul det också.

Det blev en bra mjukstart för dig i hemmapremiären, och du fick mycket uppskattning också.

– Ja, verkligen. Det är roligt, sa Oscar Holstensson.

Det var fina siffror i alla hemmakolumner med extra guldstjärnor för pålitliga Kim Nilsson och 15-poängaren Mathias Thörnblom.