Den nye amerikanen har kommit in i laget och gjort det helt okej så här långt. Han fick starta på bänken i Boråshallen (förlust för Dolphins, 84–97), men kom in och gjorde flera viktiga minuter.

Inte minst i första perioden när laget kom tillbaka och kopplade ett litet grepp som man sedan inte lyckades hålla så länge.

Men ändå.

Artikelbild

| Tyler Flack trivs i sitt nya lag.

– Jag lär mig fortfarande, speciellt i försvarsspelet. Men det har varit ett bra lag att komma in i, summerade Flack sin första tid i det orangea linnet.

Det var just defensiven som inte fungerade den här kvällen. Det var de flesta överens om. Med Jonathan Dubas och Edvin Stark borta även den här gången och Johnell Smith långtidsskadad blev det tufft.

Inte minst när också Tim Schüberg åkte på tidiga fouls och tvingades sitta en hel del på bänken.

Coachen Adnan Chuk var inte helt belåten med en del domslut där ...

– Borås kommer in i matchen på ett helt annat sätt, och får med sig blåsningarna. Det är skillnad på svenska och amerikanska spelare. De drar nytta av det på ett fantastiskt sätt. Nimrod (Hilliard) har 14 blåsningar med sig, jag har aldrig sett på maken. Men det är vår verklighet och vi måste anpassa oss och vi måste spela bättre basket, sa Chuk.

Du är inte nöjd med en del domslut?

– Det säger sig själv. Det finns kameror, matchen är inspelad, Man behöver inte vara ett geni för att se det.

Att laget fick spela utan tre spelare påverkade förstås också.

– Det är klart att det gör. Det är en del som gör oss lite svagare. Vi måste se till att bli friska så att vi kan utvecklas som ett lag.

Hur långt borta är Jonathan och Edvin?

– Det är lite från dag till dag. Vi hoppas att de är tillbaka till nästa match.