39-åringen har tackat ja till blågula uppdrag på sin karriärs höst och med tanke på den säsong han har bakom sig var uttagningen från Vedran Bosnic inte helt oväntad.

I landslaget är Jockes kunskaper ovärderlig inför framtiden.

– Jag delar med mig av min erfarenhet och ger små tips. På träningarna spelar vi mot varandra. Då handlar det alltid om att vinna, sa veteranen om sin landslagsroll i våras.

Nu har Vedran Bosnic kallat spelarna inför VM-kvalmatcherna mot Lettland 28 juni samt Turkiet 1 juli.

Det krävs segrar när kvalet mot VM i Kina går in i ett avgörande läge.

– Jag förväntar mig samma inställning och kämparinsatser som vi visade förra sommaren och under matcherna i november och februari, säger Vedran till basketbollförbundet.

Förbundskaptenen har valt ut en trupp på 17 spelare och två reserver, som kommer att samlas för träningsläger inför VM-kvalmatcherna. Av dessa kommer sedan 14 spelare att bilda den officiella truppen, och 12 av dem spelar respektive match.

I den ursprungliga 24-mannatruppen som lämnas in till FIBA finns även följande spelare med: Tim Schüberg, Dolphins, Valter Lindström, Södertälje, Jeffery Taylor, Real Madrid, Fredrik Andersson, Borås, Axel Nordström, Uppsala.

– Truppen är ungefär den samma som tagit oss dit vi är idag, och precis som i varje fönster så försöker vi ta in några nya ansikten.

För den avgörande hemmamatchen mot Lettland återvänder vi till Hovet i Stockholm. I februari på Hovet blev det seger över Turkiet och ett nytt publikrekord för svensk landslagsbasket (8 045 personer). En repris på det skulle inte sitta fel.

– Båda lagen (Lettland och Turkiet) kommer att ha bättre trupper än tidigare möten med sina Euroleague-spelare tillbaka. Det borde motivera oss ännu mer, och med vår fantastiska publik i ryggen kan vi tävla med alla lag, det visade vi på Hovet senast, säger Vedran i förbundets pressmeddelande.