Veteranerna för dyra i krisande HBK

Sportsligt bakslag och publikbortfall har satt Halmstads BK i samma krisfack som Sundsvall och Östersund. "Det behövs krafttag", säger styrelseledamoten Tommy Andersson.

Meriterade veteranerna Andreas Johansson och Duran Djuric tynger Halmstad BK ekonomiskt samtidigt som klubben inte gått sportsligt bra i superettan.

Meriterade veteranerna Andreas Johansson och Duran Djuric tynger Halmstad BK ekonomiskt samtidigt som klubben inte gått sportsligt bra i superettan.

Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Fotboll2019-09-10 20:00

Det är nätsajten Idrottens affärer som berättar om den ekonomiska kris som drabbat superettaklubben Hamstad BK med tidigare IFK-spelarna Andreas Hadenius och Andreas Johansson.
Det är framförallt de dyra veteranerna "Ante" Johansson och Dusan Djuric som tillsammans med klubbens allt lägre publiksiffror som anses vara faktorer bakom underskottet på 10-12 miljoner kronor som HBK är på väg emot.

Nu när HBK ska dra igång en swishkampanj för att täcka upp underskottet lär inte den snart 35-årige Dusan bli populärare. I våras kallades han "Seklets största Judas" av supporterklubben då han värvades till HBK, för att han tagit omvägen via Dalkurd och Gais efter sina utlandsår.

– Jag vill vädja till företagare och medlemmar och alla intresserade att hjälpa till. Vi klarar inte detta själva, säger Tommy "Hacke" Andersson till Hallandsposten.

Klubbikonen med 500 matcher för klubben på sitt cv, har fyllt ut en av de tre tomma stolarna efter att styrelsemedlemmar lämnat sina uppdrag under våren.

Karta: Örjans vall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!