Det var harmoniskt på isen under förmiddagens träningspass med Leif Strömberg i båset och assisterande tränarna i form av Fredrik "Grizzly" Eriksson och Per Bäcklin.

Fokus på offensiv och målproduktion, måltävling genom hela passet som det vita laget vann. Till stort jubel.

Ett antal spelare fortsatte med individuell träning samtidigt som de skadade spelarna, fick istid.

Artikelbild

| Per Bäcklin stöttar A-truppen varje träning och de flesta matcherna vid sidan av sitt uppdrag som ungdomstränare.

Det var lättsamt sett till tabelleplaceringen som cementerades extra efter Tingsryds seger i helgen som ger en marginal på sju poäng upp till näst sista lag.

– Det gäller att gjuta mod i killarna, titta på vad vi har gjort. Vi är inte så dåliga som tabellen utvecklat sig utan har haft lite missflyt och sådant. Jobbar man hårt så vänder sådana saker. Men börjar man fundera och ifrågasätta för mycket vad man håller på med då kan det gå käpprätt åt . . ., säger ungdomstränaren Per Bäcklin som är med A-truppen så mycket det går.

Strax efter träningspasset släpptes nyheten om att backen Erik Flood brutit kontraktet för att få mer istid.

Någon dryg timme senare kommunicerade Vita Hästen på sociala medier att de har fullt förtroende för sin tränare Leif Strömberg.

"Styrelsen vill meddela att vi har fullt förtroende för vår huvudtränare Leif Strömberg.

Ytterligare rutin och spets behövs till laget inför resterande del av säsongen. Det arbetas för fullt på att presentera ytterligare förstärkningar till truppen inom kort. Tyvärr har vi fått skador på några nyckelspelare, men vi har stor förhoppning om att de snart är rehabtränade för spel igen".

När sporten ringde upp ordförande Yvonne Anglesjö var hon fåordig över utspelet.

Du tycker inte att det är konstigt att ni kommunicerar ut att han har styrelsens fulla stöd. Knappt två veckor efter ett avhopp från tre personer i aktiebolagets styrelse?

– Jag har inga kommentarer. Inte mer än att alla som sitter i styrelsen tycker att Leif ska vara kvar, säger Yvonne.

Bland de tre tränarna ligger fokus på att få fart på laget inför bortamötet med Tingsryd på söndag.

– Leffe jobbar med bra saker och det gör vi hela tiden. Man kan tycka si och så när man sitter på läktaren, men vi har gjort jäkligt bra matcher och slagit topplag. Det gäller att vi vänder skutan här nu. Det blir mindre och mindre misstag för varje match som går. Vi har ett spel som funkar men behöver lite flyt för att få med poängen, säger Per Bäcklin.

Han betonar att sammanhållningen bland ledarna i Hästen.

– Vi hjälper och pushar på varandra. Vi är helt enade i det vi gör och det är jäkligt viktigt att man backar varandra. Vad det än är. Tycker vi lite olika ibland diskuterar vi det men vi backar varandra hela tiden.