I damserierna får inga reservlag spela högre än i division 3, därför gör Smedby nu en satsning i nya F17 SM-serien.

Smedby kommer möta lag som Kenty, AIK, Djurgården, Hammarby, Älvsjö, Enskede bland annat. Totalt är det 73 lag indelat i sju serier vilket motsvarar pojk- och juniorallsvenskan på pojksidan.

– Jag tror vi behöver en ny utmaning för vi har spelat i en annan F17-serie tidigare. Det blir att man känner de flesta man möter, vet vilka som är bra och man ska hålla ett extra öga på. Vi behöver en ny utmaning för att gå vidare och utvecklas, säger 16-åriga Stina Westerdahl som fyller 17 år i april.

Artikelbild

| Smedbys A-trupp värmer upp. Trea från vänster är Stina Westerdahl, som är på väg upp tillsammans med många jämnåriga talanger i klubben.

Hon, precis som ett stort antal av Smedbys duktiga 02-tjejer och årskullarna runtomkring, knackar på dörren till A-laget.

– Jag är inte där riktigt än, men jag är på väg, säger mittbacken som tränar med A-truppen och som spelat Östergötlands distriktslag till semifinal i Cup Kommunal.

I sin åldersgrupp tillhör de Sverigetoppen.

Stina välkomnar Smedbys satsning som gör att hon kan fortsätta utvecklas i klubben.

– Jag tycker att det känns bra, när det väl finns den här möjligheten för tjejer. Att vi får chansen och att föreningen vill det. Det har inte ens funnits en sådan serie tidigare.

Smedbys F 17-lag har också bjudits in till Växjö Elite cup som spelas 5-7 april. Där kommer några av lagen i den nya serien att ställa upp, men också internationellt motstånd i form av danska Nordsjälland och nederländska AZ Alkmaar. Smedby fick inbjudan efter kvartsfinalen i SM-spelet för F16 i fjol.

– Det blir bra. Lite som det kommande seriespelet att vi får möta de lagen. AIK låter mer som en utmaning än att kanske möta Lindö som vi mött varje år, säger den ambitiösa Smedbybacken.