– Det var svårspelat och vi mötte ett lag som parkerade bussen, men det är inget att skylla på. Vi måste kunna klara det också och ha högre krav på oss själva än så här.

Så uttryckte sig Alexander Fioretos efter bittra 0–1-förlusten på Linköping arena.

Han var lika besviken som alla andra.

Artikelbild

– Ska vi vara ett topplag är det bara att vänja sig vid den här typen av matchbilder. Då måste vi kunna göra det bättre och skapa mer. På hemmaplan vill du vinna varje gång, sa mittfältaren.

Ja, efter fem vinster av sex möjliga och obesegrat på hemmaplan tog det tvärstopp för serieledande City i division 1-fotbollen och det var många besvikna suckar bland 373 åskådare. Det var länge 0–0 och när det kändes som om tiden höll på att rinna iväg spräcktes nollan.

Av gästerna.

74 minuter var spelade när Agon Beqiri rann igenom och avslutade snyggt med vänsterfoten.

Artikelbild

Mer än så blev det inte.

Det var svårspelat i blåsten, City saknade av olika anledningar en hel del viktiga spelare och. . .ja, båda sakerna märktes. Hemmalaget hade som väntat stort bollinnehav, men hade svårt att komma till öppna lägen.

Artikelbild

Alexander Fioretos höll med om det och sa:

– Det stora problemet var att bolltempot inte var tillräckligt högt. Det tog för lång tid, vilket gjorde att Karlstad hann med att samla sig. Vi visste att de skulle stå lågt och har både pratat om och tränat på det, men vi blev för statiska.

Artikelbild

24-årige mittfältaren, som också har grekiskt medborgarskap, är född och uppväxt i Lund och tog sedan steget över till Helsingborg. Sedan dess har han under de senaste åren varit i grekiska Kalloni, danska Helsingör och rumänska Gaz Metan Medias. Men efter några år med begränsad speltid är han nu i City för att få en nystart på karriären. Efter en tids frånvaro på grund av en stukad fot var han på söndagen tillbaka från start.

– Lite rostigt kändes det, men det var ändå rätt okej. Fast det känns som en klen tröst nu. Vi får gräva ned oss ett tag och gå vidare. Annars har det varit en positiv start, sa han.

Det var en hemmanick i ribban från nära håll före paus och det var ett friläge med skott utanför av Levon Pachayjan därefter. Fredrik Alm hade också ett skott som styrde på en försvarare och ändrade riktning.

Tajmingen satt inte där, för många passningar gick fel och den offensiva sprängkraften saknades med motorer som Lawson Sabah och Wellington Gigante ur spel. Både Michael Morais eller Carlo Yael syntes alldeles för lite.

– Vi var för långsamma och för slarviga i vissa sitautioner. Det såg inte ut som det brukar och vi var inte där vi ska vara, sa managern Melke Alan.