– Det har inte funkat socialt och det kände jag tidigt redan när jag kom till Norrköping. Jag har bott i mindre städer i några års tid och där är allt enklare. I Norrköping har det varit krångligt och jag har känt mig lite vilsen. Jag trodde att det skulle bli bättre när hockeyn drog igång, men det blev det inte, säger den 24-årige backen och fortsätter:

– Att jag inte har trivts utanför har det tyvärr smittat av sig på isen då jag inte har levererat min bästa hockey. Jag krigade på, men det blev inte bättre och jag har haft svårt att sova på nätterna och känt mig allmänt stressad. Det har varit tufft att åka till träningarna. Man är trots allt bara människa, även om ens jobb är att vara hockeyspelare.

Drugge klandrar dock ingen inom Vita Hästen för att han inte har trivts.

– Nej, ingen skuld ska läggas på någon. Jag trivdes inte och så är det ibland. När vi var lediga i helgen och jag kom ifrån Norrköping tyckte jag att det var skönt och kände att om möjligheten finns att bryta kontraktet i förtid så tar jag den.

Hur var det att gå in på ett möte med sportchefen Niklas Czarnecki och säga det?

– Inte kul så klart, men jag vill ändå tacka Niklas för att han gick med på det och sätter människan och inte spelaren i första rummet. Jag hade hoppats på två år i Vita Hästen, men det funkade inte.

Kommer du tillbaka till VIK nu?

– Jag hade lätt mitt livs bästa säsong i VIK och där trivdes jag både på och utanför isen. Jag trivdes bra med lagkamraterna, med stan och alla vänner och folk runtomkring hockeyn. Finns det en plats ledig där är VIK bästa alternativet för mig.

Hur långt har ni kommit i diskussionerna?

– Inget är klart, men agenten pratar med Tomas Lind. Nu har ju VIK match i kväll så det kan väl ta ett tag, men jag hoppas att det blir klart så fort som möjligt. Jag vill i alla fall tillbaka.

Så VIK och din agent håller på och löser det här nu?

– Agenten har pratat med VIK, först och främst var det för att kolla om jag var välkommen tillbaka eftersom det blev som det blev när jag lämnade för Vita Hästen. Vi får se om de kommer överens, säger Oskar Drugge.