Norrköpingsryttaren fick vara reserv på hemmaplan för fyra år sedan när VM avgjordes i Caen. Sedan dess har Malin Baryard-Johnsson fått in en häst i stallet som hon beskriver så här för Aftonbladet:

– Indiana är kanske den mest potentiella häst jag någonsin haft. Kanske även en av de svåraste. Men det är ju extremt motiverande när man har så mycket erfarenhet och kunskap som jag och får en så klurig nöt att kläcka och samtidigt veta att det kan bli hur bra som helst.

Det tioåriga stoet har ingen lång tävlingserfarenhet på den högsta nivån, men det är med henne Malin siktar mot en ny mästerskapsframgång.

Artikelbild

Hon har fyra silver i mästerskap sedan tidigare, alla i lag. En individuell medalj hägrar, och den potentialen ser hon i Indiana – om hon får utvecklas lite till.

– Men för att kunna vinna en VM-medalj måste allt vara perfekt. Det är frågan om det kommer vara, det vet jag inte. Allt är fortfarande inte på plats, säger Malin till Expressen.

Hon fortsätter:

– Jag tror alla som siktar på mästerskap känner att de har medaljen i sig, sen är frågan om de kan göra det just det här mästerskapet. Det är lite mot klockan här att vi ska komma upp till en viss nivå. Det är svårt att säga. Det är klart att jag kan vinna en medalj, men vi får se om det blir i år.

För att ta sig in i den svenska VM-truppen, där fyra får rida, är en bra helg i Falsterbo ett viktigt steg på vägen. Malin Baryard-Johnsson gav sig själv bästa tänkbara start i alla fall – hon var felfri både i grundomgången och i omhoppningen på Indiana i fredagskvällens GP-klass.

Tiden räckte till en fjärdeplats, knappt slagen av ekipagen framför – bland andra trean Peder Fredricson på Christian K. Vann gjorde irländaren Billy Twomey på Kimba Flemenco. Eftersom Irma Karlsson/Ida van Bisschop var tvåa blev det trippelt svenskt bakom vinnaren.

Åbyryttaren Marcus Westergren på Calmere var tia efter ett nedslag både i grundomgången och i omhoppningen.