Vilken superstart för Chuk i Schweiz

Adnan Chuk har fått en drömstart i Schweiz. I lördags ledde han Genève Lions till seger i supercupen. "Ett skönt kvitto".

Adnan Chuk har fått en fin start på coachjobbet i Schweiz.

Adnan Chuk har fått en fin start på coachjobbet i Schweiz.

Foto: Johny Daagh

Norrköpings kommun2019-09-15 15:37

Chans till första titeln och första titeln säkrad. 

Adnan Chuk har presenterat sig på allvar i sin nya klubb. I supercupfinalen mellan cupmästarna (Genève) och de två senaste årens ligavinnare (Fribourg Olympic) var det Adnan Chuks lag som var starkast.

Genève rivstartade och ledde med 22–8. I paus var ledningen 39–26 och Fribourg var ett slaget lag. Matchen slutade 73– 60 till slut. 

En drömstart på utlandsjobbet för Adnan Chuk som inte hymlade med att han tog jobbet för att knipa titlar.

– Det är lite av en prestigeseger. De tre senaste åren har vi byggt upp en rivalitet som är bra för basketen. På så sätt var det mer än en cupseger och en vanlig match, säger 38-åringen till Sporten. 

Fribourg har tagit hem ligaguldet två år i rad men det här är en signal att lejonen från Genéve är redo att peta ned mästarna från tronen.

– Det var en tuff match. Mycket folk på en neutral plan och TV-sändning. Det är ett stort intresse, lite annat mot vad man är van vid, fortsätter Chuk som kliver in i ligaspel den 27 september hemma mot SAM Basket Massagno.

– Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi har jobbat bra på försäsongen och Mikael Stenbom som var här nere har gjort ett bra jobb med att bygga upp truppen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!