Som en del av en rad tävlingar under SM-veckan finns i vanlig ordning SM i simning. Norrköpings Kappsimningsklubb har i år, precis som alltid, flera representanter på plats. Totalt skickar NKK sex simmare som ska göra upp om höga placeringar med start på fredagen och ända fram till tisdag nästa vecka. För några av dem väntar en kamp om de allra ädlaste valörerna. Emil Kernen, 17, och Sara Wallberg, 20, tillhör de stora medaljhoppen.

– Det ska bli kul. Det är lite nervöst men framför allt är man spänd inför helgen, medger Kernen efter ett av de sista träningspassen inför SM.

Hur ser du på dina chanser att nå högt?
Artikelbild

| Sara Wallberg och Emil Kernen.

– Det är lite annorlunda den här gången. Tidigare har jag haft ungdoms-SM i fokus. Nu är det mer junior- och seniorfokus och jag känner verkligen att jag har chansen att nå långt. Jag vill alltid ha en målsättning och självklart vill man ta medalj i alla distanser man ställer upp i. Men jag blir heller inte besviken om jag blir utan.

Utöver Kernen finns höga förväntningar på den i sammanhanget rutinerade Sara Wallberg. 20-åringen har deltagit i både junior- och senior-SM flera gånger och har också ett antal medaljer på meritlistan.

– Precis som alltid är jag laddad. Det kommer dock bli väldigt tufft i år eftersom det finns många simmare som är bra. Just i bröstsim kommer konkurrensen vara extra hård, förklarar Wallberg.

Tränaren Håkan Hertzman är förväntansfull inför Malmövistelsen och tror på många fina prestationer från NKK-simmarna.

Artikelbild

| Sara Wallberg.

– Vi skickar inte lika många simmare den här gången som förra året men de som är på plats har mycket hög kvalité, säger han.

Utöver Emil Kernen och Sara Wallberg kommer Ella Lindroth, Marcus Forsgren samt bröderna Hampus och Victor Lovinge att ställa upp i Sim-SM för NKK.