Liverpool har tagit hem ytterligare en titel. Efter en rafflande straffläggning mot Chelsea är vårens Champions League-mästare är nu även vinnare av supercupen.

Det krävdes 120 minuters fotboll och tio straffar för att få fram en vinnare mellan de engelska lagen. 1–1 efter ordinarie tid blev 2–2 under förlängningen, innan en spännande straffläggning fick ta vid.

Där gick de nio första försöken i mål. Men när Europa League-vinnarna Chelseas Tammy Abraham slog straff nummer tio steg Adrián fram. Målvakten, som tills vidare ersätter skadade brasilianske stjärnmålvakten Alisson, räddade med en benparad och Liverpool stod som mästare. 32-åringen kom till Liverpool så sent som den 5 augusti.

Artikelbild

| Liverpool firar segern i supercupen, med målvakten Adrián i centrum.

Välkommen till Liverpool! Det har varit en galen vecka, men med det här laget är det lätt att spela längst bak, så jag är jätteglad för laget och över att få den här titeln, sade Adrián till brittiska BT Sport efter matchen.

Tränaren Jürgen Klopp sken av lycka när han berömde sin reservmålvakt.

Adrián gjorde en fantastisk match, med sensationella räddningar, sade Klopp på en presskonferens.
Han hjälpte oss och kan vara riktigt stolt över sin insats.

Lika lyrisk var Liverpool-tränaren om huvuddomaren i matchen, Stéphanie Frappart, som skrev historia när hon blev första kvinna att, tillsammans med sitt domarteam, döma en europeisk stormatch mellan två herrklubbar.

Jag sade till hela domarteamet att om vi hade varit lika bra som de var hade vi vunnit med 6–0, det tycker jag, de gjorde en fenomenal match, berömde Klopp.