Spelarna lirade hockey i Skärblacka innan de skiljdes åt för semester. Inne i IFK-huset väntar ingen ledighet.

Under fredagen börjar årskortsförsäljningen till 2019 och evenemangsansvarige Mårten Jacobsson är exalterad.

"Peking" har gjort en riktigt stark säsong, ska ut i Europa och mycket talar för att kelgrisen Christoffer Nyman åter landar på Östgötaporten.

Artikelbild

LÄS MER: "Han hade bäst snitt"

En behaglig medvind att jobba i.

– Jag är nästan säker på att vi kan sälja mer årskort 2019. Det kommer inte att bli någon prishöjning trots Europaspelet och årskortet är en garanti att du får rabbatterat pris och du är garanterad en plats. Europaspelet och att laget gjort en så otroligt bra säsong höjer försäljningen, resonerar Jacobsson.

9 172 landade årets hemmasnitt på.

Artikelbild

En liten besvikelse, medger "Mocke".

– Det är enligt budget men vi hade en intern förhoppning om ett högre snitt. Det ska jag vara ärlig att säga.

Har du någon förklaring?

– När vi gick in i säsongen kändes det som folk inte hade så höga förhoppningar. Vi hade en tuff start, om jag kan säga så, mot lag som inte lockar så mycket folk. Sen var det svårt att komma ikapp. Vi är beroende av att ha många bortasupportrar, det är nästan alla klubbar.

LÄS MER: "Vi är stolta över silvret"

2018 sålde IFK 6 500 årskort.

– 7500 känns realistiskt till nästa säsong. På Curvan sålde vi 2500. En sektion som tar 4 000. Det kanske inte kommer att ske till nästa år men vi kan absolut sälja ut där, 4 000. Det känns absolut rimligt inom en snar framtid. Det är så många som gör ett så bra jobb. Olika supportergrupper, ingen nämnd ingen glömd.