Vita Hästen hade inlett matchen utan att tillåta hemmastarka BIK Karlskoga att få till någon anstormning.

Ändå stod det 2–0 till Karlskoga efter knappt nio minuter.

En blytung start – som blev Hästens fall.

Artikelbild

– Jag tycker att vi är bättre än dem i 55 minuter. Vi får lida för de två tidiga målen i resten av matchen, säger Gustav Ahnelöv och lägger till:

– Vi får ta med oss de positiva bitarna som är att vi i princip spelar ut BIK på bortaplan.

Bakgrunden till värmlänningarnas målmässiga pangstart var två täta utvisningar på Mattias Karlin och Emil Eriksson.

I 5 mot 3 gjorde hemmalaget 1–0 efter en retur, och 2–0 var ett skott som retligt studsade över Marcus Hellgren Smed.

Artikelbild

– En käftsmäll för oss. Sen kommer vi tillbaka vilket är jävligt starkt. Målen kom inte i dag, men det kommer att komma, säger Gustav Ahnelöv.

Vita Hästen gjorde spelmässigt en rakt igenom bra bortamatch. Det var alltså målen som saknades. Sägas ska göras att Karlskoga hade sina chanser att utöka ledningen också, men Hellgren Smed var på alerten i buren.

Reduceringen kom 5:37 in på tredje akten. Victor Lindman sköt in ett inte stenhårt skott mot kassen som letade sig in i mål efter förtjänstfullt täckande framför kassen signerat Simon Krekula.

– Vi spelade bättre än tidigare i PP, men vi måste kunna hitta sättet att få in puckarna. I övrigt är det svårt att hitta någon förklaring så här tätt inpå, säger Gustav Ahnelöv.

Vita Hästen har nu nio poäng efter nio matcher. Endast en trepoängare (mot Almtuna borta) har håvats in på hela hösten hittills.

– Det är 43 matcher kvar. Det är inget att få panik över. Det räcker med två vinster så är man bra med igen, säger Ahnelöv.

Leif Strömberg sluter upp i korridorerna. Han låter sig inte nedslås.

– Jag tycker nästan att vi klär av Karlskoga i hela matchen efter de två PP-målen. Vi gillar inte att förlora, men resultatet kan inte styra tanken, vi måste se det vi gör bra, säger Leif.

– Vi spelar fantastiskt bra hockey i ett jagande läge. Det krävs en sans och balans i spelet med 0–2-underläge och ett lag som försöker stänga till. Vi viker inte ner oss vilket är positivt. Vi har krav på varandra.

Till matchen hade Leif Strömberg gjort flera rockader i laguppställningen – både i fem mot fem och i powerplay. Leif var tillfreds med utfallet.

– Vi jobbar stenhårt med vårt powerplay. I dag var vi lite mer på hugget med båda linorna. Alla jobbade på bra, säger Leif.

– Vi får hänga tandköttet i nån timme nu, sen får vi agera professionellt.

Är du orolig?

– Nej, jag kan inte vara orolig när vi spelar så här. Vi jobbar jäkligt riktigt.