LÄS MER: Känslosam hemkomst för Vita Hästens målvakt

LÄS MER: Vita Hästens tunga vändning i Leksand

LÄS MER: "Varken oförtjänt eller oväntat"

Artikelbild

| Leif Strömberg.

Karlskrona åkte ur högsta serien i våras efter en tät kvalduell mot Timrå. Sedan dess har man bytt ut i stort sett hela laget och har börjat den här säsongen i hockeyallsvenskan lite upp och ner.

Leif Strömberg vet dock vad som krävs.

– Vi måste upp jävligt stort och spela med den här balansen och aggressiviteten. Vi är bäst då, säger Vita Hästens tränare.

Det är ett tätt schema för Vita Hästen i slutet av den här veckan. Laget lämnade Leksand direkt efter matchen och förlängningsvinsten på onsdagskvällen.

Redan på morgonen var man tillbaka i Himmelstalundshallen för träning efter att ha kommit hem på natten.

– Det är en bra tid att jobba på. Lite video och lite redigering. Jag la ner huvudet en stund men sov ingenting i princip, säger Strömberg om den långa resan hem.

Vad har du med dig hem från Leksand som ni kan ta med er in i matchen mot Karlskrona?

– Vi var riktigt bra i andra perioden, men de slet isär oss i början. Det är bra att vi kan gå ifrån det, när man har sämre perioder gäller det att övervintra dem. Jag tycker vi kommer upp i tredje perioden också, är riktigt bra och värda att vinna, svarar Strömberg och återkommer återigen till de blott åtta skotten mot AIK matchen innan.

– Det är lätt att tjata om det. Men jag tittar på intentioner att spela mot mål med fart. Mot AIK hade vi ini helvete många skott utanför, nu träffade vi mål mer och det föder andrasituationer.Om det sedan står 25 eller 32 skott spelar ingen roll, det kan vara min farmor som sitter och räknar skottstatistiken och käkar mums-mums.

Han har koll på Karlskrona men vill inte delge för mycket av vad han sett hos fredagens motståndare. Han betonar att det är ett starkt lag man ställs mot.

– Budgetar hit och dit, alla har större budget än vi har men det skiter vi i. Vi jobbar med det vi har. Ett ungt och hungrigt lag.

På torsdagens korta ispass var Jesper Samuelsson ledig. Han körde enbart fysen innan. Jens Hellgren vilade också från isen men ska vara spelklar till fredagen.

– Det är lite skavanker på Hellgren, men det ska inte vara någon fara. Mer tveksamt med Anton (Danielsson) som har en liten låsning, säger Strömberg som bara räknar bort Danielsson och August Gunnarsson från spel.

– Sedan ska alla vara tillgängliga, peppar peppar.

Marcus Fornell har inte fått mycket speltid hittills, är han långt ifrån?

– Just nu är han bredvid av konkurrensskäl. Det är vår bedömning.