Sett till många förhandstips inför hockeyallsvenskan tillhör Vita Hästen definitivt de positiva överraskningarna.

Inför bortamatchen mot Pantern har laget sju raka segrar, varav senast två trepoängare hemma mot Modo och Södertälje, och ligger sexa i den täta tabellen.

– Jag vet inte om jag är förvånad direkt. Jag kan känna att vi har gjort oss förtjänta av det. Bra spel lönar sig och vi har lyckats hitta vägar i täta matcher. Matcherna brukar ju gå hela vägen in och det gäller att inte slappna av, konstaterar Jonas Johnson.

Artikelbild

Ett stabilt lagspel toppat med ett effektivt powerplay och tio mål av Rickard Palmberg är väl de enskilda bitarna som sticker ut.

Efter fyra matcher på sju dagar blev det nu hela två dagar spelledigt inför Pantern borta.

– Haha, ja det blir lite skillnad. Om det går bra kan det vara bra med täta matcher men det kan vara skönt med en extra dag också, säger Johnson.

Det behövs ingen extra förvarning vad gäller Pantern. Skåningarna har exakt samma poäng som Vita Hästen och har fyra av fem vinster på hemmaplan.

– De är bra men är mer ett jämnt lag än att det är något särskilt som sticker ut. Jag tittar alltid på kommande motståndare men sen får man ju avgöra hur stor del det ska ta av ens fokus.

Vita Hästen åker ned till Malmö under onsdagen. Jacob Sundberg och den skadade duon Villiam Haag och Jonathan Tholander blir kvar i Norrköping.

– Haag blir borta ett tag till men tränar på bra i gymmet och på isen. Det finns en chans att Tholander kan vara med mot AIK på fredag, säger Jonas Johnson.