Det var lite målvakternas kamp. Leksandsfostrade Marcus Hellgren Smed storspelade i första perioden för Vita Hästen. I Leksand fanns det ett bekant ansikte bakom masken, Axel Brage.

– Det var ganska länge sedan, och jag var inte här så länge. Men det var en speciell tid. Det är kanske därför den finns kvar i minnet, sa Axel Brage efter att han Roger Melin och lagkamraterna firat tre poäng för Leksand.

Det var första gången han var tillbaka i en tävlingsmatch.

Artikelbild

| Axel Brage spelade två säsonger i Vita Hästen, nu var han på andra sidan för första gången.

– Jag har väl varit här i något träningsmöte, men då stod jag inte, sa målvakten som bildat familj med flickvännen från Linköping och flyttat upp permanent till Dalarna.

Nyligen fyllda 30 år har han ett antal fina säsonger framför sig. Mot Vita Hästen visade han en jämn nivå i en match som svängde.

Precis som Leksands prestation under säsongen. Tränarbyte, men med Roger Melin har poängen börjat trilla in.

– Det är inte alltid så stabilt, men vi har börjat vinna och fått med oss poängen. Det är lite annorlunda att stå här mot SHL. Ibland kan det gå snabbare här än där, även om skärpan är bättre i högsta ligan. I allsvenskan kan det bli lite konstiga andrasituationer som kan vara svårlösta, sa Brage.

Spelarna man i Leksand finns alltid fansen på plats, även kraven på något mer än hockeyallsvenskan.

– Tar vi oss till slutspel kan allt hända. Det är det vi siktar på, sa Brage som har koll på sina tidigare lagkamrater och räknar upp de som finns kvar i Vita Hästen.

– Har även lite kontakt med (Henrik) Bankelius. Det är inte så mycket, men ibland messar vi och så, sa han före hemresan.