37-åringen fick inget nytt kontrakt i klubben inför den gångna säsongen. Men tre år blev ändå ett fjärde när klubben hörde av sig i höstas och behövde förstärkning.

Daniel Josefsson kom tillbaka.

Och gjorde en bra drygt andra halva av säsongen.

Artikelbild

| Mattias Kalin till Västerås?

Nu står han återigen utan kontrakt. Någon tanke på att avsluta karriären har han dock inte, suget efter att spela ishockey finns fortfarande.

– Jo, det är tanken i alla fall, säger Josefsson till Sporten.

Vad händer och vad vet du om hur Vita Hästen ser på det?

– Just nu vet jag inte, jag har inte pratat med dem efter säsongen men min agent har givetvis gjort det. Än har jag inte fått något att ta ställning till.

Hur tolkar du det?

– Jag tolkar det egentligen inte. Det enda jag vet är att de tidigare sagt att de är intresserade och det är intressant för mig också. Mer än så är det inte än. Det har kommit in nya ledare också som ska sätta sitt och exakt hur det ser ut för mig vet jag inte än, svarar Josefsson och fortsätter:

– Vi hade ett väldigt positivt snack innan säsongen tog slut där jag också var väldigt tydlig med hur min inställning är och sedan har det inte hänt så mycket.

Det är därmed fortfarande en öppen fråga vad som händer med Daniel Josefssons fortsatta hockeyliv. Han har heller ingen jättebrådska även om målet inte är att det ska dröja till oktober–november att hitta en klubb som det gjorde senaste hösten.

– Det är inte ambitionen. Det var egentligen inget jag räknade med förra året heller, och när det blev en kontakt igen (med Vita Hästen) så var det väldigt positivt på så sätt.

Finns det andra alternativ just nu?

– Just nu är det ganska lugnt. Men blir det inget framöver är det klart att man får titta på det också.

Mer Vita Hästen: Enligt sajten vikfancentral.se ska centern Mattias Kalin vara intressant för seriekonkurrenten Västerås. Kalin var assisterande lagkapten i Vita Hästen säsongen som gick, där han också hade det tufft med skador. Bland annat ett fotledsbrott under kvalserien som fortfarande inte är läkt.

Sporten pratade med Kalin förra veckan och då sa han så här om sin framtid och de övriga alternativen än att stanna i Norrköping:

– Det finns annat också, men inget är klart. Det finns intresse i alla fall. Det är hockeyallsvenskan plus en del annat.

Backen Amil Krupic, som sagt att han räknar bort Vita Hästen, ser enligt uppgifter ut att hamna i Kristianstad.