Bartalis fick ledas av – blodig

Vita Hästen åkte på en dubbelsmäll redan under de första minuterna i mötet med AIK.

Istvan Bartalis efter krocken.

Sport2019-11-03 16:02

En olycka kommer sällan ensam, heter det som bekant.

Det stämde i Himmelstalundshallen under den första perioden mellan Vita Hästen och AIK på söndagseftermiddagen.

För inte nog med att AIK tog ledningen under ett numerärt överläge efter 4,27, strax därpå kolliderade två Hästen-spelare i mittzonen. En av dem blev kvar på isen, ymnigt blödande. Det var Istvan Bartalis, den ungeske forwarden, som fick hjälpas av isen.

"Tveksamt att han kan spela mer i den här matchen", skrev Johannes Stenlund i vår live-rapportering.

Men när andra perioden började fanns han med på "Himpas" is igen, 29-åringen. Nu med ett par stygn, som sytts vid ena ögonbrynet, som sprack vid kollisionen.

Och några sviter verkade han inte lida av – han sköt kvitteringen till 2–2 i sista perioden och var därmed i allra högsta grad inblandad i att Vita Hästen kunde ta två poäng efter ännu ett dramatiskt straffavgörande.

Så Istvan Bartalis kväll innehöll alltså en knock, ett par stygn i ansiktet, oväntad comeback – och ett eget mål. Vem trodde det, ett par minuter in i första perioden?