Bekräftat: Ginning lånas ut till Vita Hästen

Nyheten började sippra ut under onsdagen. Nu är den bekräftad. Adam Ginning lånas ut av LHC till Vita Hästen.

Adam Ginning är presenterad av Vita Hästen.

Adam Ginning är presenterad av Vita Hästen.

Foto: Axel Boberg

Ishockey2019-10-24 09:36

Det är en nyhet som till viss del rörde upp känslorna. Att spelare lånas ut från rivalen LHC till Vita Hästen kan vara en känslig fråga, men nu är det ändå klart att Adam Ginning kommer ta det steget.

Ryktena började komma redan under onsdagen och bekräftades av Corren under kvällen. 

Nu bekräftar även klubbarna utlåningen.

Juniorlandslagsbacken är klar för Vita Hästen och utlåningen gäller, som Vita Hästen skriver på sin hemsida, tills vidare.

Coachen Tony Zabel säger så här om att 19-åringen, som är draftad av Philadelphia Flyers och spelade JVM ifjol, kommer till klubben:

– Adam är en stor och stark defensiv back som har ett bra spel i sig. Han kommer passa bra i vårat sätt att spela där hans första pass kan sätta igång offensiven på ett bra sätt. Adam är en ung spelare som sett till sin ålder har stor erfarenhet med många SHL matcher. Han har dessutom varit kapten i alla ungdoms- och juniorlandslag han spelat i vilket tyder på bra ledaregenskaper.

Om det känsliga i övergången fortsätter Zabel till klubbens hemsida:

– Vi är medvetna om rivaliteten som finns mellan klubbarna och att detta kan vara ett känsligt lån i vissa aspekter. Rivaliteten ska vi vara rädda om och ha respekt för, men i detta fallet anser vi att det är en bra möjlighet för Vita Hästen att få in en spelare som kan stärka vårat lag. Alla beslut som tas, oavsett om det gäller lån eller nyförvärv, tas givetvis i Vita Hästens bästa intresse.

Adam Ginning har spelat nio av tolv matcher för LHC i SHL den här hösten. Han har dock fått begränsat med speltid och spelade så sent som under gårdagskvällen med klubbens J20-lag. 

LHC:s general manager Niklas Persson säger också att han är medveten om känsligheten i övergången. För LHC:s hemsida förklarar han:

– Vi är medvetna om den stora rivalitet som finns mellan klubbarna och ett sånt här lån kan vara känsligt. Rivaliteten mellan klubbarna är viktig och vi har stor respekt för den. Alla beslut vi fattar gör vi för att det ska gynna Linköping Hockey Club och våra spelares utveckling.

– Vi ser det som en väldigt bra möjlighet för Adam. Han är i en ålder och fas av sin karriär där han måste spela mycket och den möjligheten kan han få i Vita Hästen. Rent logistiskt sett passar det bra att han spelar i Norrköping, han kommer att kunna bo kvar hemma i Linköping och vi kommer att kunna plocka tillbaka honom i vår verksamhet med kort varsel.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!