Målvakter:

Viktor Kokman +++

Kokman växte under säsongen och stod inte minst för några jätteviktiga insatser i kvalserien där han räddade kvar laget i sitt hjärta i hockeyallsvenskan. Är han en fullfjädrad förstemålvakt på den här nivån nu? Nej – men nästa säsong kan mycket väl vara då Kokman blir det.

Oscar Masiello ++

Björklöven gjorde en beige säsong och Masiello stack inte ut på något sätt. Är han inte bättre eller var det för dålig hjälp från utespelarna? Det kommer vi att bli varse om. På förhand är det ingen förbättring jämfört med Marcus Hellgren Smed som hamnade i Karlskrona.

Backar:

Arvid Aronsson ++

Amil Krupic är klar för Kristianstad och Aronsson förefaller som ersättaren sett till egenskaperna på isen. Aronsson kan visa sig bli ett defensivt fynd, men det finns inga garantier.

Jakob Stridsberg ++

Jättesvårt att sia om Stridsberg som har fört en, för oss i Sverige, anonym tillvaro i Nordamerika sedan 2014. Spelade i NCAA, samma liga som en viss Villiam Haag. Vi ska absolut inte döma ut Stridsberg även om han känns lite ljummen.

Forwards:

Linus Andersson ++++

Han kom in som en virvelvind i Hästen, den gode Linus. Var riktigt bra i kvalserien och här tror jag att det kan bli något stort med start i höst. Skottet skojar man inte bort.

Arvid Degerstedt +++

Egne produkten har redan etablerat sig som en god allsvensk spelare. Nu ska han ta nästa steg, och bli tongivande. Degerstedt har verktygen för att fixa det.

Kevin Elgestål ++

Nu är det verkligen sista chansen för Elgestål att blomma ut i Vita Hästen. Det blir synnerligen intressant att se hur framskjuten roll han får i Zabel och Czarneckis lagbygge.

Marcus Eriksson ++++

Ikonens kontrakt löper ut 2020, är det här sista säsongen för honom? Eventuellt. Det vi vet är i alla fall att spelgeniet även fortsättningsvis blir vital för Vita Hästen. Besitter kanske hela seriens allra känsligaste händer.

Jens Holmström +++

28-åringen fick goda vitsord från Västervik där de flesta fansen gärna hade haft honom kvar. Egenskaperna påminner lite om Mattias Kalin. Jag tror att Hästen gör en uppgradering med Holmström in i stället för Kalin som for till Västerås.

Joakim Hälleström +

Beskrivs som en "hårt arbetande forward" av Tony Zabel. Då kan vi räkna med att Hälleström placeras i en fjärdekedja för att gnugga. Ungefär som Axel Levander, förutom att Hälleström ansluter som helt grön på den allsvenska scenen.

Anton Johansson +

Johansson var med i IK Oskarshamn som spelar i SHL nästa säsong efter en supersäsong. Att påstå att Anton spelade en avgörande roll vore att överdriva kraftigt, men han var i alla fall med och bidrog på något sätt.

Simon Krekula +++

Jag gillade det jag såg av Krekula innan skadan förra säsongen. Fyndig och företagsam, med spetsiga attribut. Om skadan inte hade kommit, och Krekula hade fortsatt på inslagen väg, så tror jag att en toppklubb i allsvenskan hade snappat upp honom. Det blir Vita Hästens lycka som jag tror får stor nytta av Simons färdigheter.

Jesper Samuelsson ++++

Lika elegant som skicklig är han, "Sama". Har varit med sedan red line offside fanns (som det känns), men är bara 30 år. Det är ingen ålder. Samuelsson har mycket mer att ge. Blir det Linus Andersson som får det angenäma uppdraget att bilda kedja med Eriksson och Samuelsson?

* Marcus Eriksson, Kevin Elgestål och Jesper Samuelsson hade sedan tidigare kontrakt som löper även över 2019/2010.

Betygskala

+++++ Strålande

++++ Mycket bra

+++ Bra

++ Godkänd

+ Underkänd