Blomberg tvingas till ny vila efter ny smäll

Vita Hästens skadelista är längre efter den senaste matchen.

Patrick Blomberg fick en ny smäll mot AIK.

Patrick Blomberg fick en ny smäll mot AIK.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-11-04 19:30

Patrick Blomberg har nyligen kommit tillbaka efter lång rehabilitering av tidigare hjärnskakning. Mot AIK i söndags åkte han på en ny smäll mot huvudet och tvingades lämna isen i Himmelstalundshallen.

– Inom någon dag ska han träffa läkarna och efter det vet man mer exakt vad det är den här gången. Smällar mot huvudet vill vi alltid kontrollera, i Patricks fall tar man inga som helst risker med tanke på de problem han precis har haft, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel.

Han kan i nuläget inte säga nåt om hur länge Blomberg eventuellt måste vila. Att det skulle bli ett avbräck med Blomberg vid sidan igen är han dock på det klara med.

– Patrick har varit jättebra sen han kom tillbaka, syns att det verkligen är en klasspelare, säger Zabel.

Filip Cruseman fick också lämna matchen mot AIK i förtid. Det efter problem med en ljumske, men enligt läkarutlåtande ska nästa match – borta mot Björklöven på måndag nästa vecka – inte vara i farozonen för Cruseman, vars tillfälliga kontrakt med Hästen går ut om två veckor.

Klubben jobbar på att förlänga det.

– Filip gör ett bra jobb och jag hoppas vi kan landa i att han blir kvar ett tag till. Det handlar om att vi ska få ihop det ekonomiskt också, säger Zabel.

Oliver Nordberg fick kliva av redan på uppvärmningen i söndags, fotskadad. Han väntar på röntgen för en mer exakt diagnos.

Jacob Spångberg arbetar med den så kallade hjärntrappan efter sin smäll mot huvudet mot Timrå. Möjligen är han tillbaka i träning i slutet av veckan.

Christopher Fish har varit sjuk men är åter i träning.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!