Cruseman: "Det blir lite frustration"

Stort övertag men ändå en närmast chockartad 2–3-förlust för Vita Hästen. "Väldigt bittert", sa Filip Cruseman.

Avgörandet. Gästerna har just skickat in segerpucken bakom Oscar Masiello i Hästens kasse.

Avgörandet. Gästerna har just skickat in segerpucken bakom Oscar Masiello i Hästens kasse.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2019-10-11 22:23

Med 1.44 kvar på klockan i Himmelstalundshallen kom avgörandet. Trots massor med chanser för Vita Hästen var det gästande Karlskrona som klev av isen som vinnare. Viktor Liljegrens avslut upp i högra krysset bakom Oscar Masiello gav tre poäng till gästerna från Blekinge och noll till Hästen.

Förluster kommer då och då, men det här var en av de mest smärtsamma på länge för hemmaspelarna. Besvikelsen och irritationen var påtaglig även en stund efter slutsignalen.

– Väldigt bittert, vi hade ju en del lägen i första perioden, power play med bland annat fem mot tre. Vi skapade lägen men fick inte in pucken. Vi hade två öppna kassar och bra avslut i fem mot tre. I fem mot fyra kom vi inte riktigt in på mål, tog för enkla avslut där målvakten fick se lite väl mycket, summerade Filip Cruseman.

Han inledde målskyttet redan efter dryga minuten, enda gången den här kvällen när spel med en man mer gav utdelning för Vita Hästen. Med en retur från nära håll blev Cruseman målskytt mot sitt gamla lag – han spelade i KHK mellan 2013 och –18.

– Klart att det kändes lite konstigt att göra mål mot sitt gamla lag, men man tänker inte så mycket mer på det sen. Jag har ju min uppdragsgivare i Vita Hästen, men klart att det var speciellt. Det var ändå bara fokus på nästa byte, och visst att man taggade till och vill vinna mot sitt gamla lag men så blev det inte, sa Cruseman med en suck.

1–0 efter första perioden kunde, och borde, ha varit tre-fyra måls övervikt till, men som så ofta när ett lag dominerar kraftigt men inte får utdelning stack motståndaren upp och tog sig alltmer in i matchen. 

– Det känns som vi gick ner oss i andra perioden. Det blir lätt så när man haft så mycket spelövertag i första, det blir lite frustration och vi vill komma fram ännu mer för att göra ytterligare mål när vi haft så stort övertag, sa Cruseman.

Och jodå, kvitteringen kom. Ett skott från blå där Masiello såg skymd ut, halvvägs in i mittenperioden. Oavgjort stod sig till sista 20, där det svängde igen. Nu var hemmaspelarna åter fulla av energi och tryckte tillbaka motståndarna. Utdelningen kom omgående genom Istvan Bartalis skott, som sakta letade sig över mållinjen.

– Vi kom ut bättre igen i tredje, fick tidigt 2–1 och hade flertal lägen där vi kunde fått in trean, men fick inte in den heller. Sen var det en olycklig utvisning som de utnyttjade. Avgörandet såg jag inte, jag satt ner i båset. Vet inte vad som hände om det tog på någon klubba eller nåt, det blev ett halvt friläge från kanten. Surt, det svider, sa Cruseman.

Han är nu uppe i två mål sen han kom till Hästen för några veckor sen, men det gav noll den här fredagskvällen.

– Vi ska göra mer än ett mål i första perioden, så är det ju. Och vi ska göra mer än två mål totalt med de lägen vi har under matchen, och då stänga den. Vet inte vad man ska säga, det är inte en hedersam förlust utan en slarvig förlust. Bara glömma och gå vidare, slicka såren i helgen och ta nya tag på måndag, sa 29-årige forwarden.

Tränaren Tony Zabel var allt annat än nöjd efteråt.

–  En jättebitter förlust, men det är inte i slutet som vi förlorade utan vi var för långsamma i power play. Vi har ju hur mycket power play som helst och hade behövt gjort nåt mål till där. Vi gick ner oss rejält i andra, där är jag inte alls nöjd med hur vi spelade. Det var ett spel som jag aldrig har sett oss göra, spred ut oss över hela banan och fick inget flyt alls, sa Zabel.

Tony Zabel var rejält besviken efter den onödiga förlusten.
Tony Zabel var rejält besviken efter den onödiga förlusten.
Matchfakta

Vita Hästen–Karlskrona 2–3 (1–0, 0–1, 1–2)

Första perioden: 1–0 (1.19) Filip Cruseman (Arvid Aronsson, Istvan Bartalis), spel fem mot fyra. Andra: 1–1 (11.18) Linus Cronholm (Niklas Johansson, Viktor Liljegren). Tredje: 2–1 (0.29) Istvan Bartalis (Jens Hellgren, Christopher Fish), 2–2 (13.12) Jesper Persson (William Pethrus, Philip Rondahl), spel fem mot fyra, 2–3 (18.16) Viktor Liljegren. Skott: 39–25 (19–7, 7–12, 13–6). Utvisningar, Hästen: 4x2 min; KHK: 8x2 min. Publik: 2 138.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!