Han är den förste att förlänga kontraktet med klubben efter säsongens slut. Därmed blir han den femte att ha klart med spel i Vita Hästen efter de fyra som hade kontrakt sedan tidigare.

21-årige Elgestål har gjort totalt nästan tre säsonger i klubben. Göteborgaren kom under säsongen 2015-2016 och blir nu alltså kvar i två år till enligt det nya kontraktet.

– Det var inget svårt beslut alls. Jag trivs väldigt bra socialt, med lägenheten och vänner här. Hockeymässigt är det väldigt kul att spela i Himpan (Himmelstalundshallen). Jag tror det är en perfekt miljö för mig att utvecklas i.

Laget gjorde sitt sista träningspass under onsdagen innan lite ledighet väntar för spelarna. För Kevin Elgestål kom det perfekt att göra klart med framtiden lagom till dess.

– Så är det ju. Skönt att ha det klart och inte behöva lägga någon energi på det, säger Elgestål.

Hur summerar du säsongen som gått?

– För lagets del var det upp-och-ner, men det var en väldigt jämn serie och vi var väl bara en poäng från topp-åtta till slut. Så det var ett steg i rätt riktning för oss jämfört med säsongen innan. Det ska bli kul att förhoppningsvis fortsätta med det nästa säsong. För egen del tycker jag att jag tog steg i år också, framför allt spelmässigt. Skönt att få göra lite poäng också.

Vad hoppas du på för egen del de här säsongerna som kommer nu då?

– Att fortsätta ta kliv såklart. Jag trivs väldigt bra under Leif (Strömberg, tränaren).

Kevin Elgestål är draftad av Washington Capitals och har varit över de senaste åren. På camp och dessutom hos farmarlaget Hershey Bears i AHL.

Hur blir det med det i år?

– Jag vet inte än faktiskt. Rättigheterna för mig går ut nu någon gång efter deras säsong, så sedan vet jag inte riktigt. Jag har inte exakt jättekoll.

Var han ska spela kommande två säsongerna har han däremot gjort klart med nu.

Det blir Vita Hästen för den unge och snabbe forwarden.

Så här säger lagets tränare Leif Strömberg om påskriften:

– En lovande och bra forward med bra fart och intensitet, vi är mycket glada över att han väljer att vara kvar hos oss. Han är en bärande spelare och han kommer att vara med att utveckla klubben vidare.