21-årige Anton Danielsson värvades in från Skellefteå där han fick sparsamt med speltid i SHL förra säsongen. I allsvenskan florerar han betydligt mer och har varit ordinarie på tre backpar under en större del av säsongen.

– Jag hade inställningen att jag skulle spela. Det är därför jag kom hit. Men konkurrensen på backsidan är tuff, allt är jättebra backar. Det gäller att fortsätta vara noggrann och jobba hårt, säger Anton Danielsson som ger ett lugnt och samlat intryck.

Ungefär som han är på isen.

– Jag vill vara en back som man kan lita på. Jag vill spela bra defensivt, egentligen över hela banan. Sen kan jag bli bättre på grejer i offensiven, säger Anton Danielsson som är bördig från Clemensnäs någon mil utanför Skellefteå.

Hur var förra säsongen i Skellefteå?

– Även om det inte blev jättemycket speltid så var det en rolig resa att vara med på. Jag fick vara med om mycket, inte minst att få spela i SM-slutspelet. Men att jag får spela mycket här, det är värt mycket för utvecklingen.

Är du nöjd med din personliga säsong hittills i Vita Hästen?

– Till och från. Men överlag är jag ganska nöjd. Jag lär mig mycket.

Anton Danielsson berättar att det är viktigt för hela gruppen med vinsterna mot Almtuna och Tingsryd, att de känner att de får utdelning för jobbet de gör.

Mot Västervik blir ännu en match mot ett lag i de nedre regionerna, hur är de att spela?

– Det är mycket på spel. Samtidigt är de matcherna extra roliga också. Det blir mycket spänning. För vår del gäller det att slappna av och ta med oss de senaste matcherna.