Den här förlusten var onödig, Vita Hästen

Spelmässigt? Jodå, helt okej. Men man måste utnyttja sitt övertag också och slipa bort misstagen. Det här gav ni bort, Vita Hästen.

Ishockey2019-10-11 22:00

Ishockey är grymt ibland. Men också ganska enkelt att analysera. Vita Hästen hade vunnit mot Karlskrona om man bara utnyttjat sina chanser.

Om man tagit vara på det spelövertag man långa stunder hade. Men när man inte fick utdelning och samtidigt bjöd bort slutet förvandlades tre poäng till noll och inget.

Det var onödigt.

Första perioden gav långa stunder ett kraftigt spelövertag för hemmalaget som fick press på gästerna. Det ledde till både den ena och den andra chansen i powerplay, men mer än Filip Crusemans tidiga ledningsmål gav det inte.

Man fick två hela minuter i fem mot tre.

Och fyra minuter på raken i fem mot fyra.

Utdelning: Ingenting (om man bortser från ett bortdömt mål som jag inte sett i efterhand).

Det är sådana lägen man måste kunna utnyttja bättre. Istället blev det omständligt och lite för långsamt. Där kunde Vita Hästen mer eller mindre ha dödat matchen, eller åtminstone skaffat sig ett betydligt större försprång att gå på. 

Istället gick det som det så ofta gör när man inte får in puckarna. I den andra perioden växte Karlskrona in i matchen, fick till en kvittering och såg nästan lite hetare ut. Där och då hade jag inte blivit förvånad om matchen hade svängt över till gästerna men så blev det inte.

Spelmässigt alltså.

Vita Hästens tredje period var egentligen också ganska bra. Ett tidigt, och kanske lite turligt, ledningsmål av István Bartalis satte tonen för perioden där Hästen långa stunder fick rejält tryck på gästerna.

Det anfölls, sköts och osade hett flera gånger om för fler mål. Inte minst i ytterligare powerplay.

Men just den biten var sorgebarnet den här kvällen och när man inte heller nu fick mer utdelning kom smällarna som ett brev på posten igen. Via två bjudningar.

Jens Holmström skickade pucken över sargen, åkte ut för puckout och det utnyttjade KHK skoningslöst för kvitteringen. Och sedan ramlade Jens Hellgren när bortalaget avgjorde med 1.44 kvar. 

Sådant har inte Vita Hästen råd med såklart. Inte i en match som det kändes som att man hade långa stunder och borde ha vunnit. 

Självklart ska man inte måla den berömda fan på väggen trots förlusten, spelmässigt känns årets upplaga av laget fortfarande stabilt. Det var helt okej långa stunder mot Karlskrona också. Med några tydliga undantag att förbättra:

Powerplay var en sak. Att ta bort de defensiva misstagen en annan.

Det var de bitarna som fällde laget den här gången.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!