"Det är en tuff situation som sjutton"

Efter en helt matchledig vecka blir det nu raka motsatsen för Vita Hästen – med en intensiv bortaturné genom så gott som hela Sverige.

Patrik Blomberg har åkt på ännu en misstänk hjärnskakning och verkar långt ifrån att ens kunna träna.

Patrik Blomberg har åkt på ännu en misstänk hjärnskakning och verkar långt ifrån att ens kunna träna.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-11-09 10:00

–  I måndags var det många spelare som inte var på is och vissa behövde fyra dagar för att återhämta sig helt från skavankerna. Så uppehållet kom lägligt för oss, trots att vi plockade två raka segrar precis innan, berättar Niklas Czarnecki.

Det innebär att det "bara" är Jacob Spångberg (hjärntrappan), Jens Hellgren (knä) och Patrik Blomberg (ny misstänkt hjärnskakning) som saknas när pucken släpps mot Björklöven uppe i Umeå på måndagskvällen.

– Sedan har vi Adam (Ginning) som är iväg på läger med juniorlandslaget. Han kommer hem ifrån Finland, till Umeå, på söndag kväll och med tanke på skadorna på backsidan så behöver vi Adam. Om han är tillräckligt fräsch spelar han direkt.

Hur är statusen med Patrik Blomberg egentligen?

– Det är en tuff situation som sjutton. Jag vågar inte prata så mycket om det då jag inte vet exakt. Men han är bara hemma nu, och inte i ishallen. Det är vila som gäller, säger assisterande tränaren.

För Czarnecki och resten av laget blir matchen mot Björklöven starten på en mycket intensiv vecka som fortsätter med match i Mora två dagar senare innan roadtrippen avslutas söderut mot Karlskrona.

– Nu blir det absolut hundra procent hockey. Det finns massa fördelar med sådana här resor när vi verkligen lever hockey och kommer tight ihop som grupp. Jag tycker att det ska bli jättekul med de här tre bortamatcherna på rad.

Han avslutar:

– Mot Björklöven lär det krävas säsongens bästa insats, men varför skulle vi inte kunna göra det?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!