"Det är våra grejer som är vår framgång"

Frågetecken finns i Hästen mot Modo.

Niklas Czarnecki hoppas på en upprepning från senaste bortamatchen.

Niklas Czarnecki hoppas på en upprepning från senaste bortamatchen.

Foto: Fredrik Rosander

Ishockey2019-10-15 16:30

Det sena avgörandet i 2–3-förlusten mot Karlskrona senast sved rejält för Vita Hästen. Nu måste laget ladda om för en ny riktigt tuff uppgift – en av seriefavoriterna, Modo, på bortais på onsdagskvällen.

– Vi förlorade på ett väldigt tufft sätt där, i framförallt den andra perioden blev det att vi forcerade för mycket, och tappade då i det vi vill utföra. Vi måste klara att hålla spelsättet en hel match. Det gjorde vi bra i senaste bortamatchen, mot Södertälje, och det vill vi se igen nu. Just konsten att kunna upprepa samma mönster gång på gång på gång gör ett lag framgångsrikt över tid, säger Niklas Czarnecki, Vita Hästens assisterande tränare.

Modo har en mycket stark formkurva hemma i Fjällräven Center med tre raka segrar och strålande målskillnaden 17–2 på dessa matcher.

– Naturligtvis har vi koll på deras spetsegenskaper och sätt att spela, men det är ändå våra grejer som är vår framgång. Vi väljer att lägga stor vikt vid vårt eget spel och uppträdande för vi vet, att gör vi det konsekvent räcker det långt, säger Czarnecki.

Bussen lämnade Norrköping efter tidig morgonträning på tisdagen. Det blev ett stopp för lunch i Tierp innan man beräknade vara framme i Örnsköldsvik tidig kväll.

– Vi jobbar på här i bussen, utnyttjar tiden för videogenomgång och samtal med spelare, säger Czarnecki.

Patrick Blomberg saknas alltjämt efter sin hjärnskakning. Även i övrigt finns det några frågetecken i Hästens trupp, men detaljer om det väljer tränarstaben att hålla lite hemliga i nuläget.

– Vi vet mer efter värmningen på onsdagsförmiddagen, säger Czarnecki.

Karta: Fjällräven Center
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!