Torsdagens dramatiska händelser får följder. På grund av trakasserier valde Vita Hästens dubbla ordförande och klubbchef Yvonne Anglesjö att avgå som ordförande. Hon kommer inte ställa upp för omval i det extra årsmötet, som förslagsvis är bestämt till den 20 januari.

LÄS MER: "Hästen lider av en komplex sjukdom"

Detsamma gäller den vice ordföranden Conny Gyllander, som har varit sportsligt ansvarig i styrelsen.

– Jag tar avstånd från hur behandlingen har varit och jag vill inte vara med om det. Det har varit för jävligt på nätet mot folk i vår organisation. Dels mot Yvonne men även mot Maria Andersson, vår speaker Maria Ahl och Sara Eriksson som är sjukskriven nu, klargör Conny Gyllander.

Han nämnde inte den sista attacken, intrånget i Anglesjös bostadsrättsfastighet för en knapp vecka sedan, men den blev droppen både för honom och ordföranden.

– De som tror att de kan det här bättre får gärna ta över nu, säger Gyllander.

Har du själv också fått ta emot kritik?

– Nej, ingenting faktiskt. Samtidigt går det inte att läsa allt som skrivs heller, och ta åt sig av det.

Att du avgår har inget att göra med er sportsliga situation, att ni ligger supersist?

– Inte alls. I så fall vore jag en fegis. Som sportsligt ansvarig har jag haft kontakt med både ledare och spelare och tar mitt ansvar för det.

LÄS MER: "Han ville få bort Anglesjö innan hon avgick"

Tidigare under höstsäsongen hoppade tre ledamöter av AB:s styrelse men de är kvar i föreningsstyrelsen. Förutom Gyllander och Anglesjö ingår även Tord Önnegren, Dennis Kinneteg och Mattias Kindeberg i bolagsstyrelsen.

– Jag vet inte hur de ställer sig till att vara kvar. Valberedningen har ett jätteviktigt jobb de närmaste tre veckorna, konstaterar Gyllander.

Med tanke på vad som har hänt nu, det kan inte vara lätt att locka folk till en styrelse?

– Det krävs ju mod och att man är lite dum i huvudet. Man får vara beredd att ta lite skit i sociala medier men det ska inte gå överstyr.

Leif Strömbergs tränarroll har varit uppe för diskussion i takt med motgångarna den senaste tiden. Sporten har trovärdiga uppgifter att Niklas Czarnecki fick en fråga om att ta över i förra veckan men tackade nej.

Gyllander vill inte uttala sig om det men ska man tro honom lär det inte bli någon tränarförändring den närmaste tiden i alla fall.

– Det får bli en sak för den nya styrelsen i så fall. Jag vet att det finns sponsorer som kan vara med och skjuta till pengar till spelare men frågan är hur de ställer sig just nu när läget har blivit så här, säger han.