– Spelet vi hade i den första perioden var inte det bästa vi skapat, konstaterade Linus Andersson som släckte hoppet i Glysishallen.

Den unge forwarden, som gjorde comeback efter skada i förra matchen, fick fortsatt förtroende i förstafemman.

Det hann bara gå 24 sekunder mellan de båda målen i andra perioden.

Det första var snyggt.

– Rikard Olsén kom in från kanten. Lurade upp ett par spelare samtidigt som (Mattias) Beck satte sig i rätt position, beskrev assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson målet.

Beck med 180 allsvenska mål i ryggraden var klinisk.

Lika kall var Linus Andersson strax därpå.

– Det var Macke (Marcus Eriksson), som spelade fram mig. Jag kom med klubban mot målvaktens plocksida och visste att min chans var att överraska honom så snabbt som möjligt.

Det gjorde Linus som snärtade till direkt – och avigt – för skadevikarien Andreas Bosson i Hudik-målet som kom in när Magus Åkerlund tvingades utgå redan i den första perioden.

Grizzly var nöjd med matchutvecklingen efter den första perioden som både han, Sune Bergman och spelarna hade önskat sig mer av.

– Ja, för första perioden var för mycket elda för kråkorna. Det var för mycket skridsko utan någon tanke vilket gjorde att chanserna åkte förbi oss. Sune (Bergman) pratade med spelarna i pausen om att jobba mer som en enhet istället för att åka en och en. Det gjorde vi de första tio minuterna i den andra perioden, sa "Grizzly".

Efter att hemmalaget kommit över chocken gick försvarsstarka Hudiksvall mer på attack. De hade några chanser, speciellt då Viktor Kokman blev överspelad och Jens Hellgren agerade extramålvakt. Pucken gled mot mål – men tog i stolpen.

Under tredje perioden såg det ut som Hästen hade kontroll på nytt. Med över tre minuter kvar togs Bosson ut ur kassen – men det blev Hästen som fick sista ordet.

Jesper Samuelsson vann en puck i mittzon och slog behärskat in 3–0 med 15 sekunder kvar.

– Ta ut målvakten så tidigt är alltid en risk. Jag tycker vi är trygga i spel fem mot sex. "Sama" håller en hög nivå och är kall i de lägena, sa "Grizzly".

Wilhelm Westlund åkte på en skada i första perioden och tvingades utgå från spel.

– Vi får se vart det tar vägen, sa Grizzly som har ett träningsledigt Hästen efter den långa bussresan hem.

15 poäng och ledning i kvaltabellen är ett starkt facit samtidigt som laget på nytt nollade bakåt.

– Alla poäng är livsviktiga. Vi måste vara mer taktiska när vi leder samtidigt som vi behöver producera mer framåt. Vi har satt oss i ett bra läge men vi får aldrig tappa fokus, även om vi har svackor, avrundade Grizzly.