Klubbikonerna Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson är klara. Så även framtidsnamnen Viktor Kokman och Arvid Degerstedt.

Utöver dessa har ytterligare sju spelare kritat på kontrakt med Vita Hästen över den kommande säsongen. Plus att klubben har offentliggjort att ett knippe spelare lämnar laget, däribland Rickard Palmberg och Pontus Sjögren.

Silly season är i full gång. Det spekuleras och hoppas bland fansen om att få ihop ett så starkt lag som möjligt.

En Vita Hästen-fostrad spelare som just nu är fri på marknaden är Ludvig Martinsson.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir. Jag har pratat lite med Leif (Strömberg), men har ingenting konkret som jag kan ta ställning till, säger Ludvig Martinsson.

Våren är en oviss tid för ishockeyspelare utan kontrakt.

– Det är klart att man måste tänka på framtiden. Egentligen vill jag ha nånting klart så fort som möjligt så jag slipper tänka på det. Det kan vara skönt att få ett avstånd till hockeyn en stund, men efter ett tag vill man veta var man ska spela och börja förbereda sig för säsongen på bästa sätt, säger Ludvig Martinsson.

21-åringen hymlar inte med vilken klubbtröja han allra helst drar på sig 2018/2019.

– Jag vill självklart vara kvar i Vita Hästen. Jag har hjärtat i Norrköping och det är mitt förstaval, det är inget att sticka under stolen med. Sedan ska det vara under rätt omständigheter, säger Martinsson.

– Vi får se vad klubben säger framöver. Jag har ett till möte inbokat.

Hur ser du på säsongen som var för egen del?

– Det kändes bra. Jag tycker själv att jag spelade mer stabilt den här säsongen än tidigare och var tryggare i mitt spel. Sedan har jag självklart saker att jobba på. Men totalt sett är jag nöjd.

Rutinerade 31-åringen Johan Adolfsson gjorde två vändor i Vita Hästen den gångna säsongen som var hackig för hans del. Så här säger Johan om sin status:

– Jag har en öppen dialog med Hästen. Vi håller kontakten. Jag kommer definitivt att spela nästa säsong, var det blir får vi se. Jag har alltid trivts bra i Vita Hästen som klubb och vet hur allt fungerar där, säger Adolfsson.