Det är på Hockeyallsvenskans hemsida som den förre LHC-spelaren och klubbdirektören betygsätter alla lagen under silly season så här långt.

Mike Helber är numera expert på Cmore och går igenom hur lagen värvat och hur det ser ut inför det som komma skall i höst.

Vita Hästen får både ris och ros av Helber. Mest imponerad är han över nyförvärvet Marcus Fornell, närmast från AIK. Forwarden kommer betyda mycket för Hästen spår Helber.

Artikelbild

– En otroligt begåvad hockeyspelare. Fornell har börjat förstå att han måste jobba över hela banan. Det är en liten kille, men jag såg honom täcka skott förra säsongen. Om han kommer bra tränad, om han ger sig själv bra förutsättningar och om han fattar mentalt att han är en ledande spelare ...oj, vad bra han kan bli då och jag tror att Vita Hästen kommer ha stor nytta av honom.

Han tror även nye målvakten Marcus Hellgren Smed, backen Gustav Ahnelöv och forwarden Chistopher Fish är bra värvningar.

Men han anser samtidigt att det behövs mer. Särskilt i defensiven.

– Det saknas lite överallt. Målvakterna med Hellgren Smed och Kokman kan hålla. Forwards med det gamla gardet, det behövs något där också men det finns en viss trygghet där. På backsidan saknas det däremot mycket. Vem ska styra powerplay? Vem ska skjuta direktskott när Rickard Palmberg är borta? Vem ska spela boxplay? Vilka ska spela de sista tre minuterna när matcherna ska avgöras? undrar Helber.

Artikelbild

Han ser att Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson kommer få nyckelroller i vinter också – som de haft de senaste åren.

– Vita Hästen är inte ett lag för slutspel, de ska kriga för sin överlevnad. De måste ha energi och vara de ledare som laget behöver, säger Mike Helber bland annat.

Som slutbetyg blir det en etta av fem från experten i klippet, där han främst tar upp att organisationen runt A-laget är tunn.

Vita Hästen har inte värvat klart än, det saknas en del pusselbitar innan lagbygget officiellt är komplett.