Det börjar kännas igen, scenariot där Pantern går ut med att pengakistan ekar tomt. Nu är det dags igen.

Under torsdagen berättade Pantern på sin Facebooksida att situationen är tuff och att de ger alla spelare med kontrakt över nästa säsong möjlighet att skriva på för en annan klubb.

"Vi kan tyvärr bara beklaga att vi inte kan garantera er en framtid i dagsläget", skrev Pantern via ordföranden Peter Nilsson bland annat.

Pantern har ett dussin spelare under kontrakt över 2019/2020. Villiam Haag är en av dessa.

Haag spelade i Hästen den förrförra säsongen innan han lämnade för Pantern. I Malmöklubben fick han ett genombrott och slog till med 26 poäng (15+11) på 48 matcher.

Villiam Haag ville inte säga för mycket om läget.

– Vi spelare vet inte mer än vad som har kommit ut i media. Det är klart att det är tråkigt, men vi kan inte göra annat än att träna på som vanligt, säger 25-åringen.

Haag och hans lagkamrater har inte fått någon lön för april månad. Och enligt Sydsvenskan måste 7,5 miljoner kronor in för att rädda elitlicensen. Senast 31 maj krävs det att Pantern visar upp ett positivt eget kapital.

– Vi får uppdateringar från klubben hela tiden när det finns något nytt att berätta. Det är ingen idé att få någon panik just nu, säger Villiam Haag.

Tittar du runt efter andra klubbar, du vill väl ha ett säkrat jobb nästa säsong antar jag?

– Det är klart att jag har ögonen öppna. Men som sagt, jag avvaktar lite så får vi se vad som händer.

Om Pantern nekas en allsvensk plats, så kommer Almtuna att erbjudas den.