LÄS MER: "Det var lite för enkelt"

LÄS MER: Krönika: Inget svar är också ett svar

Simon Skrabb är inte den spelaren i "Peking" med mest stjärnaura. Men han gör oftast ett gott dagsverke och har många strängar på sin lyra.

Artikelbild

Det visade han hemma mot Malmö då han startade ihop med Simon Thern och Alexander Fransson på innermittfältet – och levererade en bra prestation.

– I hela min karriär i Finland var jag en typ av "åtta" eller "tia", så på det sättet är det inget nytt. Men det är klart att det har gått en tid sedan jag hade den rollen. Den är dock ändå rätt lik den jag hade i höstas med lite fria ytor, säger Simon Skrabb.

Om skillnaderna på positionen han hade mot Malmö respektive den han har i ett anfall, säger Skrabb följande:

– Jag får betydligt större defensivt ansvar och lite mer löpmetrar. Det är klart det är skillnad, jag får tänka till lite extra och då är det inget större problem. Jag får lite mer spel framför mig och det är kul – jag tyckte att rollen jag hade mot Malmö var fantastiskt rolig.

Du kan tänka mig att fortsätta spela där under säsongen?

– Absolut. Jag är öppen för båda rollerna. Det är dumt att låsa fast sig vid en roll.

Blev du förvånad när Jens satte dig där från start?

– Nej, vi hade snackat om den rollen innan. Jag hoppade in i den rollen både mot Kalmar och Falkenberg, så jag var inte helt oprövad.

Simon Skrabb är varken nöjd över besviken över IFK Norrköpings start i allsvenskan.

– Vi har mött tre tuffa lag, AIK, Djurgården och Malmö, och ligger fyra poäng från toppen. Det är ingen katastrof på något sätt. Poängskörden hade kunnat vara bättre, men vi är absolut på väg åt rätt håll hela tiden, säger han.