Den 36-årige Daniel Josefsson anslöt till Vita Hästen inför säsongen 2015/2016. Därefter har det blivit 125 matcher och 19 poäng från den defensive kuggens klubba.

Till den kommande säsongen kommer Josefsson inte att finnas med i Vita Hästens trupp.

– Just nu finns det inget utrymme för det ekonomiskt och det vet "Josef" om. Jag har en budget att förhålla mig till och det gör jag, säger tränaren och sportchefen Leif Strömberg.

– Vi har fört diskussioner titt som tätt på en hög och bra nivå. Vi dyker inte och gömmer oss i sanden som strutsen, den melodin jobbar vi inte efter.

Vita Hästen har för tillfället fyra backar under kontrakt 2018/2019. Strömberg berättar att han är överens med ett antal ytterligare backar som kommer att offentliggöras under sommaren.

Leif Strömberg är också tydlig med att han gärna hade behållit rutinerade Josefsson och öser lovord över honom:

– Det är en otroligt skicklig back och en superkille. Jag har bara superlativ att säga om honom. Det har varit ett nöje för mig att arbeta med honom när jag har gjort det genom åren, säger Leif.

– Han är en riktigt bra lagspelare och vältränad. Daniel har förmågan som stora spelare har; de förstår när de blir äldre att de kanske inte kan fylla de skorna, då tar de ett par skor som passar i stället och hjälper laget på det sättet. Daniel Josefsson var en riktkarl för hur vi skulle bete oss framför allt i egen zon och utan puck när jag kom hit.

Hur ser du på er backsida utan Josefsson?

– Den kommer att bli jättebra. Men frågar du mig rakt av om jag skulle vilja ha Josefsson, då är mitt svar ja. Det är en superidrottsman, men jag måste se det professionellt och vi har inte pengarna.

Även en annan rutinerad pjäs, Johan Adolfsson, är avskriven från Vita Hästens planer.

– Johan hjälpte oss stort förra säsongen. Men i nuläget är han inte aktuell, säger Leif Strömberg.